Avocado-tonijnsalade
400 gram tonijn in olie
2 avocado’s
1 citroen
1 bosuitje
6 eetlepels mayonaise
zout
75 gram veldsla
Boen de citroen schoon en snijd een helft in partjes. Rasp 1 theelepel van de andere helft en pers de halve citroen uit. Halveer de avocado’s, verwjder de pitten en snijd enkele mooie plakken voor garnering eraf. Besprenkele de plakjes met citroensap. Giet de tonijn af. Snijd de rest van de avocado’s in kleine stukjes. Snijd de bosuit in ringetjes. Schep in een kom de tonijn, bosui, avocadostukjes, citroenrasp en zout door elkaar en meng het goed. Verdeel de veldsla over 4 borden en schep de tonijnsalade erop. Garneer het gerecht met partjes citroen en plakjes avocado.
een heel tijd geleden heeft mijn man dit eens gemaakt en ik vond het lekker smaken weet niet als je van vis houd poldermeisje anders is dit een mooi recept 😉