bouwvergunning schutting vs rooilijn

Forum Vragen en antwoorden Overige / diversen vragen bouwvergunning schutting vs rooilijn

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • #12706
  koekjes1976
   • Offline
    • Berichen:4
    • Beginner

   Ik heb in 2004 een huis gekocht. Er was een schutting van 2 meter hoog rondom/achterhuis. Deze was (inmiddels???) omgeven door klimop. Deze klimop hield de schutting staande. Door de harde wind in januari kon je sommige stukken wel 20 cm heen en weer schudden. Het was allemaal totaal verrot dus ik heb net een nieuwe schutting geplaatst. Ook weer 2 meter hoog, maar natuurlijk geen klimop.

   Nu krijg ik echter bezoek van de gemeente dat ik buiten de rooilijn heb gebouwd en dan mag een schutting maar 1 meter hoog. Ik weet zeker dat de vorige bewoners de oude schutting ook zo over hebben gekocht. Dat betekent dat die minstens 11 jaar oud is… maar gezien de info die ik via de bewoner van het huis gedurende de periode 1974-1985 heb gekregen is de schutting hoogstwaarschijnlijk in 1987 geplaatst. Gezien de staat van de schutting ga ik hier graag vanuit. Nu moet ik dus een bouwvergunning aanvragen.

   De medewerker van de gemeente zei echter dat hij nog nooit meegemaakt had dat de welstandscommissie een dergelijke vergunningsaanvraag honoreert. Wat moet ik hier tegen beginnen? Iedereen zegt: mooi hoor. eindelijk is die oude rotzooi weg. Dit haal ik aan vanwege het feit: als niemand problemen heeft, hoe kan iemand achter zijn bureau dan zeggen dat het er weg moet? Een ieder heeft toch recht op privacy in zijn eigen achtertuin? en puur omdat ik op een hoek woon zou me dat niet gegund worden??

   Een coniferenhaag zoals de buren aan de andere kant van de straat durf ik niet aan gezien het vele vandalisme . Zo hebben ze in de 3,5 jaar dat ik hier woon mijn reiger van twijgjes die in de voortuin stond de kop van afgebroken. Hebben ze mijn hekje in de voortuin kapot geschopt en onlangs de nummerplaten van mijn auto verbogen. (het hek en de auto kan ik nog bewijzen). Bij de buurman van die coniferenhaag is de spiegel van de auto getrapt. Misschien is daar nog wel meer gebeurd, maar ik heb verder geen contact met hen. Het wachten is gewoon op een idioot die “voor de grap” de coniferen in de brand steekt.

   Ik heb ook nog de bewijzen van Omrin dat ik er 2 karren vol rotzooi heb gestort. Buren kunnen wel bevestigen dat dat die oude rotschuttingen waren. (die hebben me wel bezig gezien nietwaar!!)
   Ook heb ik foto;s van hoe bomen vergroeid zijn doordat er altijd een schutting stond. Ook heb ik wel foto’s van de oude situatie; die oude schuttingen met goeddeels klimop. En uiteraard heb ik genoeg mensen die kunnen getuigen dat de schutting er altijd al stond (met aan de straatkant dus klimop)

   Had de verkopende makelaar mij hier in 2004 toen ik het huis kocht over moeten informeren? Maak ik een kans? hoe moet ik dit aanpakken?

   Overigens is het zo dat in de brief van de gemeente staat dat ik beide roolijnen te buiten ga. Ik ben echter bij mijn eigen voorgevel pas 1,5 meter er achter begonnen. . Maar kan ik iets met deze grove fout beginnen?
   De grootste criminelen worden nog vrijgesproken omdat er een letter verkeerd in hun aanklacht staat:S
   Graag uw hulp/advies.

   #27993
   Annette
    • Offline
     • Berichen:8991
     • ★★★★★
     • Expert

    Hoi Koekjesmonster,

    Had je dit niet al in een ander onderdeel van dit forum geplaatst? Daar zijn verschillende reacties op geweest.

    groet,

    Annette

    #27994
    jeroen
     • Offline
      • Berichen:2004
      • ★★★★★
      • Expert

     Hier is het oorspronkelijke bericht met de daarbij horende reacties, graag daar verder ‘beantwoorden’:
     https://www.ikkenietweten.nl/viewtopic.php?f=23&t=247


     ”Ik heb een domme vraag…” Vragen zijn nooit dom, stel ze gerust!

    3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
    • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.