bouwvergunning schutting vs rooilijn

Forum Vragen en antwoorden Woningen bouwvergunning schutting vs rooilijn

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Auteur
  Berichten
 • #12705
  koekjes1976
   • Offline
    • Berichen:4
    • Beginner

   Ik heb in 2004 een huis gekocht. Er was een schutting van 2 meter hoog rondom/achterhuis. Deze was (inmiddels???) omgeven door klimop. Deze klimop hield de schutting staande. Door de harde wind in januari kon je sommige stukken wel 20 cm heen en weer schudden. Het was allemaal totaal verrot dus ik heb net een nieuwe schutting geplaatst. Ook weer 2 meter hoog, maar natuurlijk geen klimop.

   Nu krijg ik echter bezoek van de gemeente dat ik buiten de rooilijn heb gebouwd en dan mag een schutting maar 1 meter hoog. Ik weet zeker dat de vorige bewoners de oude schutting ook zo over hebben gekocht. Dat betekent dat die minstens 11 jaar oud is… maar gezien de info die ik via de bewoner van het huis gedurende de periode 1974-1985 heb gekregen is de schutting hoogstwaarschijnlijk in 1987 geplaatst. Gezien de staat van de schutting ga ik hier graag vanuit. Nu moet ik dus een bouwvergunning aanvragen.

   De medewerker van de gemeente zei echter dat hij nog nooit meegemaakt had dat de welstandscommissie een dergelijke vergunningsaanvraag honoreert. Wat moet ik hier tegen beginnen? Iedereen zegt: mooi hoor. eindelijk is die oude rotzooi weg. Dit haal ik aan vanwege het feit: als niemand problemen heeft, hoe kan iemand achter zijn bureau dan zeggen dat het er weg moet? Een ieder heeft toch recht op privacy in zijn eigen achtertuin? en puur omdat ik op een hoek woon zou me dat niet gegund worden??

   Een coniferenhaag zoals de buren aan de andere kant van de straat durf ik niet aan gezien het vele vandalisme . Zo hebben ze in de 3,5 jaar dat ik hier woon mijn reiger van twijgjes die in de voortuin stond de kop van afgebroken. Hebben ze mijn hekje in de voortuin kapot geschopt en onlangs de nummerplaten van mijn auto verbogen. (het hek en de auto kan ik nog bewijzen). Bij de buurman van die coniferenhaag is de spiegel van de auto getrapt. Misschien is daar nog wel meer gebeurd, maar ik heb verder geen contact met hen. Het wachten is gewoon op een idioot die “voor de grap” de coniferen in de brand steekt.

   Ik heb ook nog de bewijzen van Omrin dat ik er 2 karren vol rotzooi heb gestort. Buren kunnen wel bevestigen dat dat die oude rotschuttingen waren. (die hebben me wel bezig gezien nietwaar!!)
   Ook heb ik foto;s van hoe bomen vergroeid zijn doordat er altijd een schutting stond. Ook heb ik wel foto’s van de oude situatie; die oude schuttingen met goeddeels klimop. En uiteraard heb ik genoeg mensen die kunnen getuigen dat de schutting er altijd al stond (met aan de straatkant dus klimop)

   Had de verkopende makelaar mij hier in 2004 toen ik het huis kocht over moeten informeren? Maak ik een kans? hoe moet ik dit aanpakken?

   Overigens is het zo dat in de brief van de gemeente staat dat ik beide roolijnen te buiten ga. Ik ben echter bij mijn eigen voorgevel pas 1,5 meter er achter begonnen. . Maar kan ik iets met deze grove fout beginnen?
   De grootste criminelen worden nog vrijgesproken omdat er een letter verkeerd in hun aanklacht staat:S
   Graag uw hulp/advies.

   #27989
   Annette
    • Offline
     • Berichen:8991
     • ★★★★★
     • Expert

    Pf, wat een problemen zeg. Gemeenten zijn rare instellingen. Als je niets vraagt zeggen ze niets, want ze weten niets. Vraag je het netjes, dan keuren ze het af. Andere “prachtige” bouwwerken, die vaak afschuwelijk zijn mogen weer wel. Het is maar net wie je treft.
    Een lot uit de loterij.

    Als je echt buiten de grenzen bent gegaan met plaatsen, ben ik bang dat je weinig kans maakt.
    Heb je foto’s van de oude situatie, zoals die 20 jaar is geweest?

    Heb je een rechtsbijstandverzekering? Want je kan ook eerst om advies vragen in zulke gevallen. Het hoeft niet echt gelijk een juridisch geval te zijn.
    Als ze dat kunnen voorblijven geven ze graag adviezen en voorbeeldbrieven!

    Sterkte en succes,

    Annette

    #27990
    jeroen
     • Offline
      • Berichen:2004
      • ★★★★★
      • Expert

     Tja, ik denk dat je weinig kan maakt… ze zullen het wel spelen op ‘regels zijn regels’, maar als ze een beetje mensvriendelijk zijn zal 99% van de bevolking het met jij eens zijn en zal de gemeenten het gewoon moeten toestaan.

     Ik denk dat je het beste juridisch advies kan inwinnen via de rechtswinkel of inderdaad de rechtsbijstand verzekering (als je die hebt)


     ”Ik heb een domme vraag…” Vragen zijn nooit dom, stel ze gerust!

     #27991
     koekjes1976
      • Offline
       • Berichen:4
       • Beginner

      bedankt voor jullie reacties!
      ik heb wel foto’s van de oude situaties ja
      ook foto’s van 2 vergroeide bomen heb ik etc etc.
      morgen ga ik het gesprek aan…

      #27992
      jeroen
       • Offline
        • Berichen:2004
        • ★★★★★
        • Expert

       Succes met het gesprek!


       ”Ik heb een domme vraag…” Vragen zijn nooit dom, stel ze gerust!

      5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
      • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.