cabaret alfabet

Forum Wij-Wel-Weten! Forum spelletjes spelen cabaret alfabet

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 28)
 • Auteur
  Berichten
 • #12893
  poldermeisje
   • Offline
    • Berichen:14895
    • ★★★★★
    • Expert

   Ik ben zelf nogal gek van cabaret. Ieder jaar probeer ik een paar voorstellingen te zien, meestal onbekende cabaretiers maar af en toe ook wel een wat meer bekende. Ik vond het dus wel een leuk idee om hier het zoveelste alfabet neer te zetten:

   Najib Amhali is een cabaretier, geboren op 4 april 1971 in Marokko. Later groeide hij op in het Nederlandse Krommenie.

   Najib Amhali http://humortv.vara.nl/pg.82.najib-amhali.htmlwon in 1993 de Pall Mall Export Prijs met de Comedytrain. Zijn grote doorbraak kwam in 1998, toen hij op het Leids Cabaret Festival zowel de jury- als de publieksprijs won. Najib Amhali zal in 2009 geen theatervoorstellingen geven,De winnaar van het Leids Cabaret Festival 1998 noemt zichzelf de Marokkaan van de Jordaan. Met humor als wapen, probeert hij de vooroordelen en discriminatie ten aanzien van zijn afkomst vanaf het podium te bestrijden, maar dan wel op een hartverwarmende manier. “Najib heeft alles in zich wat hem tot een goede cabaretier kan maken. Hij is maatschappelijk geëngageerd en durft stelling te nemen. Bovendien blijkt hij erg veelzijdig door ook zijn vaardigheden als rapper en imitator te tonen”,

   #34718
   Annette
    • Offline
     • Berichen:8991
     • ★★★★★
     • Expert

    Pfff, ik denk dat ik er niet echt in thuis ben, maar toch ken ik wel veel namen, kwam ik achter.
    Ben wel een echte cultuuranalfabeet…
    Ik keek altijd graag naar Kooten en de Bie.

    Wim De Bie is vooral bekend geworden als onderdeel van het duo Van Kooten en De Bie, dat hij samen met Kees van Kooten vormde en waarmee hij jarenlang op televisie voor de VPRO programma’s maakte. De samenwerking tussen Kees en Wim gaat terug tot hun middelbareschooltijd. Ze leerden elkaar kennen op het Dalton Lyceum in Den Haag, waar ze samen een cabaretprogramma hadden. Het cabaretensemble: Cebrah. Het eerste programma heette G.Rapsgewijs. Het tweede programma Te hooi en te grap.

    Hee Koos! Heb je nog zo`n methyleendioxymethamfetaminepil voor me?”
    “Je bedoelt XTC, Rob?”
    “Ja! Mozes Kriebel, ik kan die naam maar niet onthouden!”

    #34719
    poldermeisje
     • Offline
      • Berichen:14895
      • ★★★★★
      • Expert

     ik kon geen cabaretier vinden met de letter C, daarom deze keuze!!!


     HET NIEUWE TALENT VAN NEDERLAND.
     DRIE VOOR DE PRIJS VAN ÉÉN!
     De Cabarestafette is al jarenlang een begrip in de Nederlandse theaters. Onder deze noemer valt een geselecteerde groep talentvolle, beginnende cabaretiers. Drie jonge talenten op één avond, die een deel uit hun programma aan u etaleren. Zeer gevarieerde stijlen en uiteenlopende persoonlijkheden aan het begin van hun carrière. Ieder seizoen de nieuwste lichting, afkomstig van de cabaretfestivals & opleidingen of autodidact. Enkele namen van cabaretiers die nu succesvol zijn en in het verleden deelnamen aan de Cabarestafette zijn Brigitte Kaandorp, Bert Visscher, Hans Teeuwen, Theo Maassen, Lenette van Dongen, Jeroen van Merwijk, Kees Torn, Sanne Wallis de Vries, Sara Kroos, Jochem Myjer en Wim Helsen. Oordeel zelf of in de toekomst een nieuwe naam aan dit rijtje toegevoegd kan worden.
     De presentatie wordt afwisselend gedaan door: Jan J. Pieterse, Monique Brouwers, Jacques Lucassen en Steef Cuijpers.

     #34720
     Annette
      • Offline
       • Berichen:8991
       • ★★★★★
       • Expert

      Heb jij nog nooit van Wim Coenen gehoord?? 😉

      Wim Coenen (Maaseik, 14 december 1976) is een Vlaams stand-upcomedian, imitator en radiomaker.

      Sinds augustus 1999 is hij programmamedewerker bij Radio 2 (VRT).

      Eind 2001 begon hij op te treden als standupcomedian en was sindsdien in die hoedanigheid actief in Vlaanderen, Nederland en het Verenigd Koninkrijk. In 2003 haalde hij de finale van Humo’s Comedy Cup, de belangrijkste humorwedstrijd van Vlaanderen.

      #34721
      poldermeisje
       • Offline
        • Berichen:14895
        • ★★★★★
        • Expert

       Ik had nog nooit van Wim Coenen gehoord. maar deze dames voor na vieren heb ik zelf gezien en werkelijk….een ijzersterk duo. een heerlijke avond dus.

       DAMES VOOR NA VIEREN.Getalenteerd cabaretduo, muzikaal en fysiek erg sterk,
       wreed gevoel voor humor; kortom een aanwinst!
       Komisch, fysiek, muzikaal, mimisch theater.. Bestaat uit Hanneke Drenth(24) en Anne van Rijn (26). Zij ontmoetten elkaar op de Koningstheaterakademie in Den Bosch en lieten elkaar nooit meer gaan.. Begonnen bij een talentenjacht als zangeressen-duo en eindigden hetzelfde jaar nog als winnaars van de jury en publieksprijs van het Amsterdams kleinkunst Festival 2004. Touren dit jaar met hun eerste echte programma “Tja tja tja..” Waar we staan kunt u zien op onze speellijst! Waar het programma over gaat? Zonde als wij dit gaan vertellen! U moet maar een ding doen, gewoon gaan kijken!! Het wordt zeker een…hilar…nee…ontroer…nee…gek…mooi…ja ook…kortom…een heerlijke avond!

       #34722
       dierenvriend36
        • Offline
         • Berichen:3729
         • ★★★★★
         • Expert

        henk elsink

        Henk Elsink (Enschede, 20 april 1935) is een Nederlands cabaretier en schrijver.

        #34723
        Annette
         • Offline
          • Berichen:8991
          • ★★★★★
          • Expert

         Finkers is in zijn voorstellingen een droogkomiek: de humor zit ‘m bij Finkers in woordgrappen, omgekeerde logica en visuele grappen; daarenboven is zijn humor tijdloos, omdat hij zelden ingaat op de actualiteit. In vergelijking met andere cabaretiers is zijn tempo langzaam te noemen, maar dit wordt gecompenseerd door een uitgekiende timing van elke grap, waarbij hij zijn vriendelijke, licht naïeve uitstraling ten volle benut.

         In zijn beginjaren bestonden de shows van Finkers vooral uit losse verhaaltjes, nieuwsberichten, telefoongesprekken en one-man-sketches en maakte hij nauwelijks gebruik van decor: een rood gordijn was vaak zijn enige achtergrond. In latere shows werden de decors uitgebreider, hoewel er nog steeds geen decorstuk was waar geen visuele truc mee werd uitgehaald

         #34724
         Aira
          • Offline
           • Berichen:126
           • ★★★
           • Competent

          bijgewerkt op 31 oktober 2007, 09:39


          RIENTS GRATAMA in 1932 geboren in Pingjum, begon zijn theateractiviteiten in 1957 bij het destijds enige professionele friese theatergezelschap Tetman de Vries, waaraan hij zes jaar verbonden bleef.

          In 1963 richtte hij een eigen gezelschap op, wat in 1966 leidde tot een one-man-show met begeleiding van een aantal professionele muzikanten.
          Als zodanig werd hij in 1967 ontdekt door Wim Sonneveld, die hem aanspoorde tot het maken van een landelijke tournee. Sindsdien bespeelde hij in diverse formaties de vaderlandse podia met in hoofdzaak zelf geschreven programma’s, zoals “Regen op het Bloemkoolcorso” en “Blauwe Maandag”.

          Daarnaast speelde hij met o.a. Jasperina de Jong en Gerard Cox in de musical FIEN, met dezelfde Jasperina en Jenny Arean in de musical HEERLIJK DUURT HET LANGST en maakte hij tussendoor nog twee theatershow’s met Gerard Cox. Hij schreef de musical MATA HARI die zowel in het Fries als in het Nederlands werd gespeeld en vervulde daarin de rol van de vader van Mata Hari.

          Als tekstschrijver leverde hij bijdragen aan de theaterprogramma’s van Jenny Arean, Joke Bruijs, Robert Paul, een tweetal musicals voor de Amsterdamse Jeugdkomedie en aan verschillende radio- en televisieprogramma’s.
          Hij werkte persoonlijk mee aan radio- en televisieprogramma’s voor diverse omroepen, was daarbij zo’n twintig jaar als docent verbonden aan de Kleinkunstacademie in Amsterdam en speelde rollen in films van Pieter Verhoeff, zoals DE DREAM en NYNKE.

          Op toneelgebied had hij een rol in het toneelstuk “De twaalf gezworenen” uitgebracht door het Noord Nederlands Toneel. Hij speelde in 2003 de hoofdrol in King Lear bij theatergezelschap Tryater.

          Friesland blijft een trouw en constant element in de werkzaamheden van Rients Gratama getuige zijn vele Friese programma’s, maar ook getuige de reeks succesvolle optredens met DE KAST in Simmer 2000 waarvan 10 november 2006 een aangepaste reprise werd gehouden in het FEC.
          Hij schreef en regisseerde in 2007 een theaterversie van de tv-soap: “Baas boppe Baas” voor de twee hoofdrolspelers Meriyem Manders en Rense Westra. Hij regisseert momenteel het toneelstuk Arends-Arendz wat begin december 2007 in première gaat.
          Fryske Music Night

          #34725
          poldermeisje
           • Offline
            • Berichen:14895
            • ★★★★★
            • Expert

           Hij is geboren in de stad waar ik al meer dan 40 jaar woon…vandaar!!!

           ]Marc-Marie Cornelis Huijbregts wordt op 21 december 1964 geboren in Tilburg als zoon van Frans Huijbregts en Toos Huijbregts-Staps. Hij is de jongste van het gezin en heeft twee zussen: Jeanine en Annett.Als hij in 1998 Raoul Heertje leert kennen en terecht komt bij de Comedytrain, komt de cabaretier in Marc-Marie naar boven. Hij besluit in 1999 mee te doen aan Cameretten, een soort cabarettalentenjacht in Rotterdam. Hij won. Hij kreeg niet alleen de juryprijs maar hij won ook nog eens de persoonlijkheidprijs en de publieksprijs. Als enige ooit kreeg Marc-Marie een staande ovatie.
           In 2000 ontving hij de Pall Mall export-prijs, en vervolgens maakte hij in korte tijd carrière met zijn soloprogramma Marc-Marie H. en met zijn optreden in het satirische televisieprogramma Dit was het nieuws van de TROS.
           In 2001 tekende Huijbregts een contract met de KRO voor het maken van talkshowachtige televisieprogramma’s, waarna hij het live uitgezonden Marc-Marie Rechtstreeks maakte. Dat programma verdween al snel weer van het scherm na vernietigende recensies in de media.
           Op 22 september 2004 mocht Marc-Marie de eerste VSCD Cabaretprijs in ontvangt nemen. Hij kreeg de prijs voor het “meest indrukwekkende programma van het afgelopen seizoen” voor zijn tweede cabaretprogramma M-M Huijbregts.
           In 2005 stond Marc-Marie weer op de planken, dit keer met een toneelstuk: Amadeus. Ook speelde Marc-Marie eind 2006/begin 2007 de rol van Lukas in de remake van’t Schaep met de 5 pooten. In 2008 sloot hij de tournee van zijn derde cabaretvoorstelling Opdat ik niet vergeet af. Vanaf 2006 was hij bijna elke vrijdag te zien in het populaire programma De wereld draait door, waar hij als tafelheer fungeerde aan de zijde van Matthijs van Nieuwkerk. Eind 2008 stopte hij hiermee. Begin 2009 kwam er een vervolg op ’t Schaep, genaamd ’t vrije Schaep (met de 5 pooten). In 2009 staat hij in het toneelstuk Hotel Atlantico met onder andere Paul Groot.

           #34726
           Annette
            • Offline
             • Berichen:8991
             • ★★★★★
             • Expert

            Brr, sorry hoor, maar ik wordt altijd heel kriegel als ik dit mannetje op TV zie, zal er nooit in het theater naar toe gaan.
            Zojuist een last minute naar Dirty Dancing besteld voor morgenavond. Nog een verlaat cadeautje voor mijn 50e. Ben inmiddels bijna 51…..

            #34727
            dierenvriend36
             • Offline
              • Berichen:3729
              • ★★★★★
              • Expert

             dirty dancing is wel prachtig annette ben er een paar maanden geleden geweest zeker de moeite waard

             wim ibo

             Johan Willem Ibo (Arnhem, 10 april 1918 – Amsterdam, 18 mei 2000) was een Nederlands cabaretier, schrijver, producent, maar bovenal cabarethistoricus

             Ibo begon zijn loopbaan bij de PTT, maar koos al snel voor het theater. Vanaf 1940 vormde hij zijn eigen Gezelschap Wim Ibo. Als uitvoerend kunstenaar heeft hij relatief weinig op de planken gestaan. Hij was als producent verantwoordelijk voor de radio-soap De familie Doorsnee van Annie M.G. Schmidt. In de jaren vijftig was hij als verteller te zien in de televisieserie Pension Hommeles..

             In 1970 publiceerde IBO het standaardwerk over de cabaretgeschiedenis En nu de moraal van dit lied, een boek dat in 1982 bijgewerkt en uitgebreid in twee delen opnieuw werd uitgegeven. Het boek staat nog altijd bekend als de cabaretbijbel.

             Wim Ibo bleef tot op hoge leeftijd geïnteresseerd in theater en vooral cabaret. In zijn huis aan de Nieuwe Herengracht in Amsterdam ontving hij tientallen artiesten, die allemaal hun handtekening achterlieten op de muur in zijn hal. Na het overlijden van Ibo, op 82-jarige leeftijd, werd overwogen die muur over te brengen naar het Theater Instituut Nederland.

             #34728
             Aira
              • Offline
               • Berichen:126
               • ★★★
               • Competent


              Jasperina de Jong
              http://www.jasperina.net/
              VAN HARTE WELKOM

              Wie kent haar niet, heeft zij eigenlijk nog een introductie nodig? Iedereen kent haar. Maar niet iedereen is bekend met alle facetten van haar veelzijdige talenten die zij liet zien onder meer in het cabaret.

              Maar ook in musicals, toneelstukken, klassieke concerten, films, op televisie, gaf zij hiervan blijk. Het lijkt haast ondoenlijk om alles eens goed te belichten wat Jasperina de Jong in haar drieënveertigjarige professionele leven heeft gedaan.

              We nodigen u graag uit om hier wat meer over dit alles te weten te komen en wensen u veel plezier en verbazing toe met uw bezoek op deze, inmiddels alweer elfjarige, officiële ‘Jasperina de Jong Homepage’!

              #34729
              dierenvriend36
               • Offline
                • Berichen:3729
                • ★★★★★
                • Expert

               brigitte kaandorp

               Brigitte Allegonda Maria (Brigitte) Kaandorp (Haarlem, 10 maart 1962) is een Nederlands cabaretière.

               In 1983 won ze het Camerettenfestival, en vervolgens brak ze met Kouwe drukte definitief door. Kaandorp werkte nauw samen met Bert Klunder. Samen met hem stond ze in Miss Kaandorp – Brigitte de musical, naast de samenwerking tijdens deze show regisseerde Klunder diverse shows van Kaandorp. Nu Klunder overleden is, werkt ze samen met Jessica Borst.

               Haar bekendheid en populariteit zijn voor een groot deel te danken aan haar ‘nieuwe lulligheid’: zogenaamd vakkundig geklets in de ruimte. Ze wisselt hilarische stunts af met gevoelige liedjes. Zij vindt het niet haar missie de wereld te verbeteren, maar te entertainen, met hier en daar het raken van een gevoelige snaar.

               Zij won vele prijzen, waaronder de Gouden Harp (2006). Op 28 maart 2009 is zij benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

               #34730
               Annette
                • Offline
                 • Berichen:8991
                 • ★★★★★
                 • Expert

                Hans LibergGeïnspireerd door het pianospel van zijn grootmoeder had hij al vroeg contact met de muziek. Piano en gitaar zijn instrumenten die hij sinds zijn schooltijd bespeelt. Later leerde hij ook nog klarinet, banjo en trompet. Na zijn middelbare schooltijd in Breda studeerde Liberg muziekwetenschappen in Amsterdam.

                In 1983 haalde hij een finaleplaats in het Camarettenfestival.

                Liberg is pianist, maar bespeelt ook verschillende andere instrumenten, en zijn shows zijn opgebouwd rondom bekende stukken uit de klassieke muziek. Hij brengt meestal korte stukjes hieruit, en vermengt ze met andere bekende deuntjes uit de jazz en de popmuziek, waarmee hij probeert het publiek op het verkeerde been te zetten. Geen voorstelling is hetzelfde aangezien hij veel gebruik maakt van improvisatie en interactie met het zaalpubliek.

                Hij treedt ook op in Vlaanderen, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland. Ook heeft hij een tour gemaakt door de VS.

                #34731
                Aira
                 • Offline
                  • Berichen:126
                  • ★★★
                  • Competent


                 Erik van Muiswinkel.Erik van Muiswinkel
                 Geboortedatum : 04-08-1961, (Leeuw)
                 Nationaliteit : Nederlandse
                 Categorie : Kunstenaar
                 Officiële Website : http://www.erikendiederik.nl/
                 Bezoekers : 7.027

                 Biografie van Erik van Muiswinkel
                 Erik van Muiswinkel ( 4 augustus 1961) is een Nederlandse kleinkunstenaar. Hij verwerft landelijke bekendheid door zijn bijdrages aan diverse televisieprogramma’s als ‘Ook dat nog’, ‘Kopspijkers’ en ‘Studio Spaan’. Hij is een veelzijdig artiest, maar hij wordt hier vooral bekend als imitator van bekende mensen

                15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 28)
                • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.