De euro leuker kunne we hem niet maken

Forum Vragen en antwoorden Overige / diversen vragen De euro leuker kunne we hem niet maken

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Auteur
  Berichten
 • #12469
  Ben Thijse
   • Offline
    • Berichen:2
    • Beginner

   Dames en heren,

   Ik weet niet hoor maar vraag me af of we hier in Nederland niet een beetje door draven. Ik heb het over Nederland in het algemeen. en dan met name de regering ik beweer lees goed ik beweer dat deze personen er voor hun eigen centjes daar zitten en als ze klaar zijn weer een grote post bij bv een bank instelling waar zij aldaar weer een mooie oprot premie krijgen van in de miljoenen. onze minister president en zijn kompanen redde het niet met het loon wat ze al verdienden en dacht bij zich zelf kom laat ik eens 30% loonsverhoging voor schrijven. Nou minister president DUUR HE DIE EURO!!!!! Er zitten mensen aan de grond door die invoering van die klote munt. Ik heb een modaal inkomen al zeg ik het zelf en ben sociaal opgevoed. Ik denk aan mijn medemens maar dit gaat ook mij te ver. mijn opa zou zich letterlijk in het graf omdraaien en was toch altijd voor een rode partij. ik zal mij mening verder vertellen in stappen.

   De euro.

   Wat was Nederland blij met de komst van de euro stond er in alle kranten. Er was er maar een blij en dat was onze toenmalige schijnheilige minister van financieen. ohh wat mooi dat dit bereikt is door het verdrag van Maastricht. Iedereen zelfs mijn accountants zeiden dat dit een vorm van oplichting is naar de Nederlanders. Alles zal stijgen en de lonen zullen het zelfde blijven. De regering zal iedereen nog afhankelijker maken. En zie nu. Hadden wij voor de euro geen of weinig voedselbanken moet je nu zien. bovendien heb ik laten uitrekenen wat het nu ongeveer zou kosten in pure harde FLORIJNEN (heerlijke munt) en wat denk je? komt ie:
   ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗

   1 euro is fl 2.20371 in 2002 (laat je niet gek maken dat je zo niet meer moet rekenen want onthou je loon is niet gestegen gelijkwaardig door de invoering van de euro.) Als je de inflatie correctie en alle verhogingen bij elkaar zou nemen zouden we nu in florijnen ongeveer 35% (en dat is heel veel) dus wat je voor fl 1,00 kon kopen toen de tijd zou nu ongeveer fl 1,35 zou dit in euro ongeveer EUR0,61 zijn. wat kon je vroeger(6 jaar geleden) kopen en wat koop je nu voor EUR0.61 bv in guldens een heel brood in euro’s nog geen halve. Nu iets groters een huis kocht je in 2000 (dus voor de euro) voor fl 217.000.- 4 jaar later verkocht men hem voor bijna EUR213.000.- ( hoe bedoel je euro maak Nederland niet kapot in 2 jaar tijd gewoon meer dan verdubbelt in florijnen.) Dan zeggen ze dat als we de euro niet hadden Nederland niks voor zou stellen. Hallo mede Nederlanders. ga eens voor de gein op vakantie in de volgende landen Zwitserland,Denemarken,Engeland. je word vierkant uitgelachen deze mensen zijn slim heel slim. of zou het zo zijn dat die regeringen wel aan hun medemens zouden denken. Beste lezers onthou een ding goed. Ik hou van dit land (nog wel) maar wat er nou gebeurt mogen en kunnen wij niet goed keuren. 👿 😈

   De beurzen.

   Beurzen schieten onderuit. ieder land in de wereld zegt dat ze ook van alles zullen mee maken van wat er allemaal gebeurt. Wat zegt onze minister van financieen. Nou het valt wel mee hoor Nederland zal zich geen zorgen hoeven te maken. ik weet niet hoor maar is hij nu gek of ben ik het. denk u nou echt dat als iedereen er last van zal hebben dus heel de wereld economie Nederland als klein landje er geen last van zou hebben. ik zou zeggen minister u moet in de Efteling de scepte zwaaien misschien dat roodkapje dan zou luisteren naar u. mensen kijk in de spiegel en denk bij u zelf na. allemaal fabelen. 😉

   Criminaliteit

   Nederland verhard meer criminaliteit. Hoe zou dit komen denkt u. mijn antwoord. vroeger toen ik jong was werkte mijn vader en was mijn moeder altijd thuis. weet zeker bij de minisiter president ook. We hadden respect voor politie en anderen en als je de burgemeester sprak dan was zo iemand net als een koning. Op dit moment anno 2008 is het werken,werken werken. (duur he die euro) kinderen zijn sleutel kinderen geworden. er is niemand meer die op ze wacht als ze uit school komen, ze kunnen hun verhaal niet kwijt. want er is niemand die luisterd en als pappa en mamma thuis zijn dan is het koken,douchen en naar bed. want ze zijn moeten morgen weer vroeg op. beste lezers, wat zou u als kind doen als pappa en mamma niet thuis zou zijn. ik zou dan ook kattekwaad uit halen en vrienden of vriendinnen opzoeken. wat gebeurt er dan denkt u ze gaan elkaar lekker ophitsen en kijken hoever de ander zou gaan. naar huis hoezo pappa en mamma zijn er toch niet. anno 2008 gebeurt er dit laten we alles verhogen en verbieden ze kunnen het zo gek niet maken. Ik zou haast zeggen je moet wel de wet overtreden. en als deze er nog niet is aangepast dan doen ze het wel even.

   Dit is een gedeelte van mijn kijk op Nederland. en doe een beroep op mijn vrijheid van meningsuiting ik zie graag hoe u er over denkt of als u mijn mening zou willen weten over een bepaald onderwerp hoor ik het graag.

   Ook zoek ik een uitgever om dit in boekvorm te kunnen laten verschijnen. Geloof mij Nederland kan echt veel leuker,socialer en zoals onze minister president zegt respectvoller land worden. mijn geduld raakt zeker op en denk de uwe ook wel.

   Groeten

   Ben

   #14141
   jeroen
    • Offline
     • Berichen:2004
     • ★★★★★
     • Expert

    Ben,

    Dat is inderdaad een stuk om over na te denken. Ik moet zeggen dat ik het nog even moet laten bezinken…

    Ik denk wel dat er een stukje waarheid in zit, maar ik zie het denk ik niet zo erg al jij. Wellicht komt dat doordat ik min-of-meer opgegroeid bent met de euro… toen de euro ingevoerd werd was ik op een leeftijd dat ik geld ging uitgeven en ging studeren, mijn 1e loonstrook (buiten vakantiewerk om dan) was in euro’s.

    Nu denk inderdaad wel dat we iets hebben moeten inleveren. Hoeveel dat is, is denk ik niet te meten. Wel ben ik van mening dat wij ‘goed doen’ om mee te doen met de euro.

    Ik ben namelijk wel van mening dat dit uiteindelijk beter is voor ons (en inderdaad zwitserland , nou ja zwitserland dan misschien niet, maar een andere niet-euro land) het dan niet meer trekt. Maar dan denk ik niet dat dit binnen 5 a 10jaar zullen merken maar pas op veel latere periode.

    Ik hou de reacties in de gaten, ben beniewd wat andere erover denken.


    ”Ik heb een domme vraag…” Vragen zijn nooit dom, stel ze gerust!

    #14142
    Carcelia
     • Offline
      • Berichen:19
      • ★★
      • Gevorderd

     Hallo Ben,

     Dat ik ja zeg op de pol over het redden met de euro. Nou, maar net. We gaan niet over de kop maar om nou te zeggen. We gaan lekker op vacantie dit jaar? Nou waag het te betwijfelen. Boeken hoeven we zowiezo niet, want eerst maar zien of ze wat overhouden ervoor.
     Voor de rest gaat het als je inderdaad op de kleintjes let en omrekend, want dan koop je de helft niet. En als je wel iets perse wilt hebben, dan doe je net of het guldens zijn haha
     Ik zou het dolgraag terugdraaien, zoals het WAS niet nu alleen de gulden terugkrijgen met de huidige prijzen want dan verhongeren we allemaal.
     Er zijn online uitgevers waar je zelf uit kunt maken hoeveel exemplaren je van iets wilt hebben. Ben de naam even kwijt, maar denk dat dat met Googlen wel boven water komt. Misschien op de site van Genoeg? Mijn lijfblad dus. Als ik geen vrekkenhartje had, was ik allang over de kop gegaan.

     M vr gr.
     Carla

     #14143
     Nederlandersonline
      • Offline
       • Berichen:27
       • ★★
       • Gevorderd

      Alleen diegenen die genoeg hebben merken het niet, de rest echt wel in verhouding zijn uitkeringen en lonen niet meegegaan, dus alles bijna 2x zo prijzig.

      #14144
      Nederlandersonline
       • Offline
        • Berichen:27
        • ★★
        • Gevorderd

       Ben, kijk en lees even op:http://www.ffxs.nl/nederlandersonline daar staan veel meningen over deze.
       Marsha heeft een boek uitgebracht bij een uitgever, kun je contact mee opnemen.

      5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
      • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.