een biefstuk bakken

Forum Vragen en antwoorden Koken een biefstuk bakken

Dit onderwerp bevat 37 reacties, heeft 6 stemmen, en is het laatst gewijzigd door Avatar Harka 9 jaren, 12 maanden geleden.
Dit onderwerp is 2105 keer gelezen

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 38)
  • Auteur
    Berichten
  • #13091
    poldermeisje
    poldermeisje
    • Offline
      • Berichen:14891
      • ★★★★★
      • Expert

    Ik heb het vanavond weer eens geprobeerd. Een goede biefstuk gekocht en goede boter in de pan. Maar…wát er ook gebeurt…de biefstuk is nooit zoals in een goed restaurant…lekker mals en precies goed doorbakken. Wie helpt me aan de gouden tip? 😉

    #37962
    Annette
    Annette
    • Offline
      • Berichen:8991
      • ★★★★★
      • Expert

    Laat hem bakken door mijn zoon, die kán het wel, bij mij wordt ie ook nooit zoals bedoeld!

    #37963
    poldermeisje
    poldermeisje
    • Offline
      • Berichen:14891
      • ★★★★★
      • Expert

    Wanneer heeft jouw zoon een keer tijd Annette? 😀

    #37964
    Avatar
    Harka
    • Offline
      • Berichen:446
      • ★★★
      • Competent

    Ik kom eten, zeg maar hoe laat en waar ik kom. :mrgreen:

    #37965
    Avatar
    Harka
    • Offline
      • Berichen:446
      • ★★★
      • Competent

    De meeste mensen laten het vlees te lang bakken. 😮

    #37966
    Annette
    Annette
    • Offline
      • Berichen:8991
      • ★★★★★
      • Expert

    @poldermeisje wrote:

    Wanneer heeft jouw zoon een keer tijd Annette? 😀

    Tja, amper tijd voor zijn studie, dus laat staan voor een trip naar Tilburg 😉

    #37967
    dierenvriend36
    dierenvriend36
    • Offline
      • Berichen:3729
      • ★★★★★
      • Expert

    ik lust helemaal geen biefstuk veel te taai en als je hem niet te lang bakt is ie te rood van binnen geef mij maar een lekkere snitzel 😉

    #37968
    poldermeisje
    poldermeisje
    • Offline
      • Berichen:14891
      • ★★★★★
      • Expert

    brrr…snitzel lust ik dus weer niet. Ik eet meestal vegetarisch en als ik vlees eet is het kip en héél af en toe een biefstuk. En ik koop meestal biologisch vlees omdat een dier een goed leven verdient alvorens het in mijn pan en maag verdwijnt. 😉

    #37969
    Annette
    Annette
    • Offline
      • Berichen:8991
      • ★★★★★
      • Expert

    Ik heb 1 keer van de slager een biefstukje gehad, na de geboorte van mijn zoon, en dat is het enige biefstukje ( nou ja het was een hele grote biefstuk) dat echt heerlijk smaakte, kon ik niet fout doen, zei hij en dat klopte.

    Ik eet ook meest kip en steeds vaker vegetarisch, juist in restaurants en zo, heb het gevoel dat ze daar meer werk van maken.

    Laatst kreeg ik op school een kalfs nog iets, ik twijfelde en liet het zo, achteraf baalde ik, want ik eet nooit jonge dieren. Heb ik mijn dochter beloofd toen ze 3 jaar was! Volgende keer vraag ik vegetarisch.

    #37970
    dierenvriend36
    dierenvriend36
    • Offline
      • Berichen:3729
      • ★★★★★
      • Expert

    naast een snitzel eet ik ook veel kip en verder eet ik weinig vlees en veel groente dat vindt ik heel lekker ze zeggen altijd dat ik net een konijntje ben 😉

    #37971
    Avatar
    Harka
    • Offline
      • Berichen:446
      • ★★★
      • Competent

    @poldermeisje wrote:

    Ik heb het vanavond weer eens geprobeerd. Een goede biefstuk gekocht en goede boter in de pan. Maar…wát er ook gebeurt…de biefstuk is nooit zoals in een goed restaurant…lekker mals en precies goed doorbakken. Wie helpt me aan de gouden tip? 😉

    Laat in een passende pan boter uitbruisen en licht bruinen. Stem het formaat van de pan af op de hoeveelheid vlees die wordt bereid. In een te grote pan verbrandt de boter, in een te kleine pan wordt het vlees niet gelijkmatig gebakken. Schroei het vlees aan weerszijden dicht en temper het vuur. Blijf met het vlees over de bodem van de pan schuiven en keer het regelmatig. Prik echter nooit met een vork in het vlees, maar gebruik een spatel. Bak het vlees tot het vereiste gaartepunt (ca. 5 tot 7 minuten). Neem het vlees vervolgens uit de pan en blus de bakboter eventueel af met water of ander vocht.

    Welke pan?
    Voor bakken gebruiken we een open pan -een koekepan- met een dunne bodem. Dan is de boter snel heet. Het vlees mag niet tegen de rand liggen, want dan wordt het niet gelijkmatig bereid. Bak daarom grotere porties vlees in twee keer.

    Welke vleessoorten?
    Bakken doen we met kleinere stukken mals vlees zoals biefstuk, schnitzel en kalfsoester.

    #37972
    poldermeisje
    poldermeisje
    • Offline
      • Berichen:14891
      • ★★★★★
      • Expert

    Die tekst lijkt wel van een website te komen Harka. Ik wil zo graag iets horen van mensen die ook ervaringen hebben met het bakken van een biefstuk.
    Ik heb een goede pan, goed vlees, goede boter, een goed humeur ook nog.
    Maar als dat stukje vlees op mijn bord ligt is het niet wat ik verwacht…ik wil een mals stukje vlees.
    Wie kan mij een stapje verder helpen?
    😉

    #37973
    Avatar
    Harka
    • Offline
      • Berichen:446
      • ★★★
      • Competent

    Ja, die komt van een website.
    Ik kan je niet verder helpen en koken kan (wil) ik niet. 🙄

    #37974
    poldermeisje
    poldermeisje
    • Offline
      • Berichen:14891
      • ★★★★★
      • Expert

    Maar je moet toch eten Harka…kookt iemand voor je of ben je vaste klant bij de afhaalchinees?
    Nog dank voor het meedenken met die biefstuk!!!!
    😀

    #37975
    Avatar
    Snowwhite
    • Offline
      • Berichen:419
      • ★★★
      • Competent

    @poldermeisje wrote:

    Die tekst lijkt wel van een website te komen Harka. Ik wil zo graag iets horen van mensen die ook ervaringen hebben met het bakken van een biefstuk.
    Ik heb een goede pan, goed vlees, goede boter, een goed humeur ook nog.
    Maar als dat stukje vlees op mijn bord ligt is het niet wat ik verwacht…ik wil een mals stukje vlees.
    Wie kan mij een stapje verder helpen?
    😉

    Mijn dochter is kok(in) en je moet een biefstuk met liefde bakken.. 😉
    1. Peper de biefstuk aan beide zijden, nog geen zout want dit trekt het vocht uit het vlees.
    2. laat de boter (geen Croma of Margarine) uitbruisen totdat deze goudbruin is.
    3. Bak de biefstuk aan beide zijde snel bruin, niet te bruin natuurlijk.
    4. Als de biefstuk aan beide zijde is gebakken zet je het vuur laag of laat je de biefstuk is een voorverwarmde oven zo’n 5 minuten rusten (bij een pan op het vuur met deksel).

    Dit rusten moet je een aantal keer proberen qua tijd om het gewenste resultaat te halen, zodat hij niet te rauw of te gaar is.

    Ik bak een biefstuk altijd snel en laat hem zelf max 10 minuten rusten op een laag pitje met een deksel, en dan heb ik een heerlijke biefstuk die rosé is. 😉

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 38)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.