› Forum › Vragen en antwoorden › Koken › een biefstuk bakken
- Dit onderwerp bevat 37 reacties, 6 deelnemers, en is laatst geüpdatet op 13 jaren, 2 maanden geleden door
Harka.
-
AuteurBerichten
-
22 mei 2010 om 20:15 #13091
Ik heb het vanavond weer eens geprobeerd. Een goede biefstuk gekocht en goede boter in de pan. Maar…wát er ook gebeurt…de biefstuk is nooit zoals in een goed restaurant…lekker mals en precies goed doorbakken. Wie helpt me aan de gouden tip? 😉
22 mei 2010 om 20:16 #37962Laat hem bakken door mijn zoon, die kán het wel, bij mij wordt ie ook nooit zoals bedoeld!
22 mei 2010 om 20:19 #37963Wanneer heeft jouw zoon een keer tijd Annette? 😀
22 mei 2010 om 21:01 #37964Ik kom eten, zeg maar hoe laat en waar ik kom.
22 mei 2010 om 21:04 #37965De meeste mensen laten het vlees te lang bakken. 😮
23 mei 2010 om 08:11 #37966@poldermeisje wrote:
Wanneer heeft jouw zoon een keer tijd Annette? 😀
Tja, amper tijd voor zijn studie, dus laat staan voor een trip naar Tilburg 😉
23 mei 2010 om 08:43 #37967ik lust helemaal geen biefstuk veel te taai en als je hem niet te lang bakt is ie te rood van binnen geef mij maar een lekkere snitzel 😉
23 mei 2010 om 09:46 #37968brrr…snitzel lust ik dus weer niet. Ik eet meestal vegetarisch en als ik vlees eet is het kip en héél af en toe een biefstuk. En ik koop meestal biologisch vlees omdat een dier een goed leven verdient alvorens het in mijn pan en maag verdwijnt. 😉
23 mei 2010 om 10:25 #37969Ik heb 1 keer van de slager een biefstukje gehad, na de geboorte van mijn zoon, en dat is het enige biefstukje ( nou ja het was een hele grote biefstuk) dat echt heerlijk smaakte, kon ik niet fout doen, zei hij en dat klopte.
Ik eet ook meest kip en steeds vaker vegetarisch, juist in restaurants en zo, heb het gevoel dat ze daar meer werk van maken.
Laatst kreeg ik op school een kalfs nog iets, ik twijfelde en liet het zo, achteraf baalde ik, want ik eet nooit jonge dieren. Heb ik mijn dochter beloofd toen ze 3 jaar was! Volgende keer vraag ik vegetarisch.
23 mei 2010 om 13:12 #37970naast een snitzel eet ik ook veel kip en verder eet ik weinig vlees en veel groente dat vindt ik heel lekker ze zeggen altijd dat ik net een konijntje ben 😉
23 mei 2010 om 13:30 #37971@poldermeisje wrote:
Ik heb het vanavond weer eens geprobeerd. Een goede biefstuk gekocht en goede boter in de pan. Maar…wát er ook gebeurt…de biefstuk is nooit zoals in een goed restaurant…lekker mals en precies goed doorbakken. Wie helpt me aan de gouden tip? 😉
Laat in een passende pan boter uitbruisen en licht bruinen. Stem het formaat van de pan af op de hoeveelheid vlees die wordt bereid. In een te grote pan verbrandt de boter, in een te kleine pan wordt het vlees niet gelijkmatig gebakken. Schroei het vlees aan weerszijden dicht en temper het vuur. Blijf met het vlees over de bodem van de pan schuiven en keer het regelmatig. Prik echter nooit met een vork in het vlees, maar gebruik een spatel. Bak het vlees tot het vereiste gaartepunt (ca. 5 tot 7 minuten). Neem het vlees vervolgens uit de pan en blus de bakboter eventueel af met water of ander vocht.
Welke pan?
Voor bakken gebruiken we een open pan -een koekepan- met een dunne bodem. Dan is de boter snel heet. Het vlees mag niet tegen de rand liggen, want dan wordt het niet gelijkmatig bereid. Bak daarom grotere porties vlees in twee keer.Welke vleessoorten?
Bakken doen we met kleinere stukken mals vlees zoals biefstuk, schnitzel en kalfsoester.23 mei 2010 om 21:04 #37972Die tekst lijkt wel van een website te komen Harka. Ik wil zo graag iets horen van mensen die ook ervaringen hebben met het bakken van een biefstuk.
Ik heb een goede pan, goed vlees, goede boter, een goed humeur ook nog.
Maar als dat stukje vlees op mijn bord ligt is het niet wat ik verwacht…ik wil een mals stukje vlees.
Wie kan mij een stapje verder helpen? 😉24 mei 2010 om 12:47 #37973Ja, die komt van een website.
Ik kan je niet verder helpen en koken kan (wil) ik niet. 🙄24 mei 2010 om 13:17 #37974Maar je moet toch eten Harka…kookt iemand voor je of ben je vaste klant bij de afhaalchinees?
Nog dank voor het meedenken met die biefstuk!!!! 😀24 mei 2010 om 16:54 #37975@poldermeisje wrote:
Die tekst lijkt wel van een website te komen Harka. Ik wil zo graag iets horen van mensen die ook ervaringen hebben met het bakken van een biefstuk.
Ik heb een goede pan, goed vlees, goede boter, een goed humeur ook nog.
Maar als dat stukje vlees op mijn bord ligt is het niet wat ik verwacht…ik wil een mals stukje vlees.
Wie kan mij een stapje verder helpen? 😉Mijn dochter is kok(in) en je moet een biefstuk met liefde bakken.. 😉
1. Peper de biefstuk aan beide zijden, nog geen zout want dit trekt het vocht uit het vlees.
2. laat de boter (geen Croma of Margarine) uitbruisen totdat deze goudbruin is.
3. Bak de biefstuk aan beide zijde snel bruin, niet te bruin natuurlijk.
4. Als de biefstuk aan beide zijde is gebakken zet je het vuur laag of laat je de biefstuk is een voorverwarmde oven zo’n 5 minuten rusten (bij een pan op het vuur met deksel).Dit rusten moet je een aantal keer proberen qua tijd om het gewenste resultaat te halen, zodat hij niet te rauw of te gaar is.
Ik bak een biefstuk altijd snel en laat hem zelf max 10 minuten rusten op een laag pitje met een deksel, en dan heb ik een heerlijke biefstuk die rosé is. 😉
-
AuteurBerichten
- Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.