› Forum › Vragen en antwoorden › Koken › een biefstuk bakken
- Dit onderwerp bevat 37 reacties, 6 deelnemers, en is laatst geüpdatet op 13 jaren, 6 maanden geleden door Harka.
-
AuteurBerichten
-
24 mei 2010 om 18:16 #37976
Dat ga ik eens proberen snowwhite…wie weet gaat het me lukken. Het klinkt niet moeilijk. Ik bak altijd in boter…dat Croma en zo smaakt naar niks.
Je hoort het nog. 😉29 mei 2010 om 07:35 #37977Hier nog een tip misschien.
29 mei 2010 om 07:48 #37978Leuk dat filmpje…én er ligt een biefstukje in mijn koelkast en vanavond ga ik met alle tips een poging wagen!!!! 😉
29 mei 2010 om 09:08 #37979Succes, ben benieuwd!
Wel op tijd uit die koelkast halen dus!
29 mei 2010 om 21:02 #37980Ik heb vanavond de biefstuk een geheel ander jasje aangedaan.
In kleine stukjes gesneden, gebakken uitje erbij, tomaatjes in stukjes en een currypasta. Nog wat koksroom en wat knoflook…en lekker smullen. Ik had er een lekkere rijst bij gekookt.
Dus..nu weet ik nóg niet of ik een biefstuk goed kan bakken maar ik heb wél lekker gegeten.
Ik laat het weer weten!!!! 😉29 mei 2010 om 21:23 #37981Dat je lekker gegeten hebt, geloof ik wel.
Maar een biefstuk in reepjes snijden, dan kun je beter reepjesvlees kopen, is veel goedkoper. 😮
30 mei 2010 om 07:46 #37982Ja, zo maak je straatstenen nog lekker!
Klinkt goed hoor, maar ik ben erg benieuwd naar dat in de olie gebakken biefstukje!
30 mei 2010 om 07:48 #37983Dat biefstukje was in de reklame en dus betaalbaar. Ik denk wel dat er ook goedkopere vleessoorten zijn maar…ik heb lekker gegeten dus. En wat het extra leuk maakt…ik heb nog een 2e portie. Dus vanavond hoef ik niet te koken…alleen wat rijst en een salade maken én ik smul weer. Soms is het leven best aangenaam. 😀
30 mei 2010 om 07:52 #37984Als de biefstuk in de aanbieding is koop ik ook altijd wat voorraad in.
Ik snijd het dan in dikke reepjes en die bak ik heel kort, dan haal ik ze uit de pan en maak ik de prut. Vlak voor het opdienen doe ik de biefstuk erbij en warm ze nog even kort mee. Zo houd je ze lekker sappig!
Ik vind Terryaki ook erg lekker, veel champignons, paprika, prei en ook weer heel kort taugé erbij, mmmm.
30 mei 2010 om 07:55 #37985😉 klinkt lekker, er zijn veel mogelijkheden op dat gebied, een goede pot currypasta in de koelkast is handig…koksroom ook…dan kun je nog van alles toevoegen maar de basis is al goed. 😉
11 september 2010 om 19:47 #37986Om te beginnen bakboter zelf maken:
smelt bv 10 pakjes margarine(niet de goedkoopste die ruikt naar vis)
laat aan de kook komen (pas op ,schuimt)
Laat daarna 10 minuten door pruttelen.
Zet vuur uit.
Wacht 2 uurtjes
Schuim eraf halen
Voorzichtig overschudden , zodra bruine troep bodem van de bodem meekomt stoppen
en die rommel weggooien .
Nu hou je mooie uitgekookte bakboter over, bewaar in koelkast.Dit kan men ook met roomboter doen , maar roomboter verbrand gewoon sneller.
In roomboter bakken is eigenlijk onzin.Wat betreft biefstuk bakken is het belangrijk wat men gekocht heeft, ossehaas (tournedos)
of kogelbief.Leg de biefstuk een half uur van te voren uit de koeling, niet op slaan.
Een kogelbief bak je snel aan 2 kanten bruin uit de pan en opeten.
Een biefstuk van de haas (tournedos) bak je aan 2 kanten aan, haal hem uit de pan
en laat hem 10 minuten doorgaren/rusten in een oven bij 150 c.wil je hem verder door , dan 15 bij
130. daarna zout en peper uit de molenGewoon uitproberen dus.
Wil je het nog klassieker doen dan bind je vet spek om de biefstuk v/d haas.
Nog een misverstand, een bief hoeft niet kakelvers te zijn, 1 week oud is geen enkel probleem.
11 september 2010 om 21:12 #37987Leuk idee die bakboter zelf maken. Wordt dit gewoon weer een harde massa na het weggooien van de rest?
En die biefstuk ga ik tóch weer eens proberen. Ooit moet het toch lukken? 😀Waar je me ook blij mee maakt Joppo is het recept van het échte ouderwetse draadjesvlees. Dit is me in mijn hele leven nog nooit gelukt…mijn schoonmoeder kon dit heel goed maken en ik herinner me de maaltijden bij mijn schoonouders nog goed. Dus…als je me hier mee wilt helpen…zeer gaarne. 😀
12 september 2010 om 14:03 #37988een goede tip joppo ga ik ook zeker proberen mijn man zag het staan en vroeg mij meteen of je ook tips of gerechten hebt voor luxe hapjes
16 september 2010 om 08:08 #37989Met draadjesvlees is net als met erwtensoep en nasi bv, als je 100 mensen vraagt om het juiste recept krijg je 100 verschillende.
Maar ik doe een gok
Sucadelapje (of riblapjes) inwrijven met mosterd.
Zachtjes aanbakken (niet bruin dus) voeg toe kruidenagel,grof tomaat,scheut azijn uien, laurier,beetje knoflook,vleesjus en wat groentenbouillon en water 3x 1/3.
Laat zachtjes sudderen tot vlees bijna uitelkaar valt (kan wel 2 uur of meer duren.Je zuigt je vingers erbij op. 😀
16 september 2010 om 12:34 #37990😀 Ik ga het uitproberen Joppo…dank je wel. Het klinkt goed én makkelijk!!!!
-
AuteurBerichten
- Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.