een biefstuk bakken

Forum Vragen en antwoorden Koken een biefstuk bakken

Dit onderwerp bevat 37 reacties, heeft 6 stemmen, en is het laatst gewijzigd door Avatar Harka 9 jaren, 9 maanden geleden.
Dit onderwerp is 2026 keer gelezen

15 berichten aan het bekijken - 16 tot 30 (van in totaal 38)
  • Auteur
    Berichten
  • #37976
    poldermeisje
    poldermeisje
    • Offline
      • Berichen:14891
      • ★★★★★
      • Expert

    Dat ga ik eens proberen snowwhite…wie weet gaat het me lukken. Het klinkt niet moeilijk. Ik bak altijd in boter…dat Croma en zo smaakt naar niks.
    Je hoort het nog.
    😉

    #37977
    Avatar
    Harka
    • Offline
      • Berichen:446
      • ★★★
      • Competent
    #37978
    poldermeisje
    poldermeisje
    • Offline
      • Berichen:14891
      • ★★★★★
      • Expert

    Leuk dat filmpje…én er ligt een biefstukje in mijn koelkast en vanavond ga ik met alle tips een poging wagen!!!! 😉

    #37979
    Annette
    Annette
    • Offline
      • Berichen:8991
      • ★★★★★
      • Expert

    Succes, ben benieuwd!

    Wel op tijd uit die koelkast halen dus!

    #37980
    poldermeisje
    poldermeisje
    • Offline
      • Berichen:14891
      • ★★★★★
      • Expert

    Ik heb vanavond de biefstuk een geheel ander jasje aangedaan.
    In kleine stukjes gesneden, gebakken uitje erbij, tomaatjes in stukjes en een currypasta. Nog wat koksroom en wat knoflook…en lekker smullen. Ik had er een lekkere rijst bij gekookt.
    Dus..nu weet ik nóg niet of ik een biefstuk goed kan bakken maar ik heb wél lekker gegeten.
    Ik laat het weer weten!!!!
    😉

    #37981
    Avatar
    Harka
    • Offline
      • Berichen:446
      • ★★★
      • Competent

    Dat je lekker gegeten hebt, geloof ik wel.

    Maar een biefstuk in reepjes snijden, dan kun je beter reepjesvlees kopen, is veel goedkoper. 😮

    #37982
    Annette
    Annette
    • Offline
      • Berichen:8991
      • ★★★★★
      • Expert

    Ja, zo maak je straatstenen nog lekker!

    Klinkt goed hoor, maar ik ben erg benieuwd naar dat in de olie gebakken biefstukje!

    #37983
    poldermeisje
    poldermeisje
    • Offline
      • Berichen:14891
      • ★★★★★
      • Expert

    Dat biefstukje was in de reklame en dus betaalbaar. Ik denk wel dat er ook goedkopere vleessoorten zijn maar…ik heb lekker gegeten dus. En wat het extra leuk maakt…ik heb nog een 2e portie. Dus vanavond hoef ik niet te koken…alleen wat rijst en een salade maken én ik smul weer. Soms is het leven best aangenaam. 😀

    #37984
    Annette
    Annette
    • Offline
      • Berichen:8991
      • ★★★★★
      • Expert

    Als de biefstuk in de aanbieding is koop ik ook altijd wat voorraad in.

    Ik snijd het dan in dikke reepjes en die bak ik heel kort, dan haal ik ze uit de pan en maak ik de prut. Vlak voor het opdienen doe ik de biefstuk erbij en warm ze nog even kort mee. Zo houd je ze lekker sappig!

    Ik vind Terryaki ook erg lekker, veel champignons, paprika, prei en ook weer heel kort taugé erbij, mmmm.

    #37985
    poldermeisje
    poldermeisje
    • Offline
      • Berichen:14891
      • ★★★★★
      • Expert

    😉 klinkt lekker, er zijn veel mogelijkheden op dat gebied, een goede pot currypasta in de koelkast is handig…koksroom ook…dan kun je nog van alles toevoegen maar de basis is al goed. 😉

    #37986
    Avatar
    joppo
    • Offline
      • Berichen:174
      • ★★★
      • Competent

    Om te beginnen bakboter zelf maken:

    smelt bv 10 pakjes margarine(niet de goedkoopste die ruikt naar vis)
    laat aan de kook komen (pas op ,schuimt)
    Laat daarna 10 minuten door pruttelen.
    Zet vuur uit.
    Wacht 2 uurtjes
    Schuim eraf halen
    Voorzichtig overschudden , zodra bruine troep bodem van de bodem meekomt stoppen
    en die rommel weggooien .
    Nu hou je mooie uitgekookte bakboter over, bewaar in koelkast.

    Dit kan men ook met roomboter doen , maar roomboter verbrand gewoon sneller.
    In roomboter bakken is eigenlijk onzin.

    Wat betreft biefstuk bakken is het belangrijk wat men gekocht heeft, ossehaas (tournedos)
    of kogelbief.

    Leg de biefstuk een half uur van te voren uit de koeling, niet op slaan.

    Een kogelbief bak je snel aan 2 kanten bruin uit de pan en opeten.

    Een biefstuk van de haas (tournedos) bak je aan 2 kanten aan, haal hem uit de pan
    en laat hem 10 minuten doorgaren/rusten in een oven bij 150 c.wil je hem verder door , dan 15 bij
    130. daarna zout en peper uit de molen

    Gewoon uitproberen dus.

    Wil je het nog klassieker doen dan bind je vet spek om de biefstuk v/d haas.

    Nog een misverstand, een bief hoeft niet kakelvers te zijn, 1 week oud is geen enkel probleem.

    #37987
    poldermeisje
    poldermeisje
    • Offline
      • Berichen:14891
      • ★★★★★
      • Expert

    Leuk idee die bakboter zelf maken. Wordt dit gewoon weer een harde massa na het weggooien van de rest?
    En die biefstuk ga ik tóch weer eens proberen. Ooit moet het toch lukken?
    😀

    Waar je me ook blij mee maakt Joppo is het recept van het échte ouderwetse draadjesvlees. Dit is me in mijn hele leven nog nooit gelukt…mijn schoonmoeder kon dit heel goed maken en ik herinner me de maaltijden bij mijn schoonouders nog goed. Dus…als je me hier mee wilt helpen…zeer gaarne. 😀

    #37988
    dierenvriend36
    dierenvriend36
    • Offline
      • Berichen:3729
      • ★★★★★
      • Expert

    een goede tip joppo ga ik ook zeker proberen mijn man zag het staan en vroeg mij meteen of je ook tips of gerechten hebt voor luxe hapjes

    #37989
    Avatar
    joppo
    • Offline
      • Berichen:174
      • ★★★
      • Competent

    Met draadjesvlees is net als met erwtensoep en nasi bv, als je 100 mensen vraagt om het juiste recept krijg je 100 verschillende.

    Maar ik doe een gok

    Sucadelapje (of riblapjes) inwrijven met mosterd.
    Zachtjes aanbakken (niet bruin dus) voeg toe kruidenagel,grof tomaat,scheut azijn uien, laurier,beetje knoflook,vleesjus en wat groentenbouillon en water 3x 1/3.
    Laat zachtjes sudderen tot vlees bijna uitelkaar valt (kan wel 2 uur of meer duren.

    Je zuigt je vingers erbij op. 😀

    #37990
    poldermeisje
    poldermeisje
    • Offline
      • Berichen:14891
      • ★★★★★
      • Expert

    😀 Ik ga het uitproberen Joppo…dank je wel. Het klinkt goed én makkelijk!!!!

15 berichten aan het bekijken - 16 tot 30 (van in totaal 38)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.