film alfabet

Forum Wij-Wel-Weten! Forum spelletjes spelen film alfabet

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 30)
 • Auteur
  Berichten
 • #12886
  dierenvriend36
   • Offline
    • Berichen:3729
    • ★★★★★
    • Expert

   mij lijkt het ook leuk om een filmalfabeth te maken 😉
   ik zal de spits afbijten

   armageddon

   Armageddon is een sci-fi rampenfilm uit 1998, geregisseerd door Michael Bay en geproduceerd door Jerry Bruckheimer. De film gaat over een meteoriet die de aarde bedreigt. Bruce Willis, Ben Affleck en Liv Tyler speelden de hoofdrollen. Ook de bijrollen werden bezet door een aantal topacteurs, waaronder Billy Bob Thornton, Steve Buscemi, Peter Stormare, Owen Wilson en Michael Clarke Duncan.

   wie volgt

   #34620
   poldermeisje
    • Offline
     • Berichen:14895
     • ★★★★★
     • Expert

    Marty McFly (Fox) reist terug naar 1955 met een tot tijdmachine omgebouwde DeLorean van Doc Emmett Brown (Lloyd). Hij zorgt er per ongeluk voor dat zijn moeder verliefd op hem wordt in plaats van op zijn vader. Om ervoor te zorgen dat hij nog geboren zal worden, moet hij ze weer verliefd op elkaar laten worden. Ondertussen moet hij ook nog met hulp van de Doc. Emmett Brown uit 1955 een weg terug naar de toekomst vinden.
    De eerste film was financieel een groot succes en werd wereldwijd enthousiast ontvangen. Sinds de release op VHS eindigde de film met de woorden: ‘To be continued…’ Dit slot was door de schrijvers niet als een belofte bedoeld, maar als een open einde om aan te geven dat de avonturen van Marty en Doc nog niet afgelopen waren. Fans van de film oefenden echter zoveel druk uit, dat Universal Studios besloot om daadwerkelijk een vervolg te maken. Deel II en III werden tegelijk gefilmd, wat in die tijd nog niet vaak was gedaan. Tegenwoordig gebeurt het meer, zoals bij deel twee en drie van The Matrix, Pirates of the Caribbean de Lord of the Rings-cyclus en Kill Bill. De tweede en derde film werden met een tussentijd van een half jaar in de bioscopen gebracht, maar waren minder succesvol dan de oorspronkelijke film.

    #34621
    Aira
     • Offline
      • Berichen:126
      • ★★★
      • Competent

     Changeling.
     geregisseerd door Clint Eastwood
     met Angelina Jolie, John Malkovich en Michael Kelly

     Op een dag verdwijnt Walter, het zoontje van Christine Collins. Ze schakelt de politie in die haar pas laat serieus neemt. Dan wordt Walter gevonden, maar Christine meldt onmiddellijk bij de LAPD dat deze knaap niet haar zoon is. De corrupte politie van L.A ligt op dat moment onder vuur in de media en kan de vondst van de verdwenen jongen goed gebruiken. Christine wordt dan ook niet serieus genomen. Ondertussen ligt de zoektocht naar de echte Walter Collins stil en tikt de klok door.

     #34622
     poldermeisje
      • Offline
       • Berichen:14895
       • ★★★★★
       • Expert

      Harry Callahan is een keiharde, door de wol geverfde agent. Zijn domein: San Francisco. Zijn bijnaam: Dirty Harry. Deze actieklassieker verschaft de nodige uitleg en bewijst waarom de reputatie van Clint Eastwood als topacteur en filmmaker onaantastbaar is. Vanaf de daken houdt een scherpschutter (Andy Robinson) die reeds tweemaal toesloeg en zichzelf Scorpio noemt, de stad onder schot. Harry zal hem te grazen nemen… goedschiks of kwaadschiks, wat het systeem ook voorschrijft. Don Siegel, die de film volledig op locatie filmde, integreert de stad perfect in Dirty Harry, een methode die hij ook in de vier sequels met succes toepaste. De eerste film blijft hoe dan ook een van de spannendste politiethrillers die ooit gemaakt werden.

      #34623
      dierenvriend36
       • Offline
        • Berichen:3729
        • ★★★★★
        • Expert

       evita

       Evita is een Amerikaanse film uit 1996 van Alan Parker. Het is de verfilming van de musical Evita ui 1978. De hoofdrollen zijn voor Madonna, Jonathan Pryce en Antonio Banderas.

       De film begint met Don’t cry for me Argentina gezongen door Madonna. Daarna begint de film, een biografie van het leven van Evita. In 1926 verliest ze haar vader. De film laat zien hoe ze van het kleine stadje Chivolcony verhuist naar Buenos Aires, de grote stad. Ook al heeft ze geen geld, ze weet toch veel te bereiken. In het café ontmoet ze allemaal mannen die haar geweldig vinden en zorgen dat ze bekend wordt. Evita krijgt een carrière als model, radiopresentatrice en actrice. Ze mag naar allerlei feestjes en op een gegeven moment komt ze Juán Peron (Jonathan Pryce) tegen, een kolonel. Na een paar maanden trouwen ze. Evita blijft onverminderd populair; ze reist de hele wereld over met haar regenboog-tournee. Eigenlijk gebruiken Juán en Evita elkaar: Juán wil populair gevonden worden en Evita wil de macht van Juán. Evita begint een stichting voor de armen, ze deelt geld uit en krijgt zo de bevolking verder achter zich. Later wil ze vicepresident worden. Daar is Juán het echter niet mee eens. Evita’s lichaam begeeft het van de stress en haar ontluikende ziekte, maar ze wordt op tijd gereanimeerd. In een ernstig zieke toestand spreekt ze het volk toe op het balkon van het paleis waar ze afziet van haar vicepresidentschap, ze wil herinnerd blijven als de vrouw die het volk naar Peron bracht. Even later overlijdt ze. Het volk is in rouw en er worden stille tochten gehouden. De film eindigt hetzelfde als hij begon.

       #34624
       poldermeisje
        • Offline
         • Berichen:14895
         • ★★★★★
         • Expert

        FOOTLOSE uit 1984
        Gedateerd en vrolijk muziekdrama over de jeugdcultuur. De hits van Kenny Loggins en Deniece Williams in combinatie met jeugdidool Kevin Bacon deden Footloose welslagen. Apart is dat zeker. Want rond 1984 waren muziekfilms niet echt populair meer. Staying Alive, Can’t Stop The Music, Xanadu en Grease 2 liet het publiek stoïcijns links liggen. Footloose redde het wel. Dat komt omdat het drama-aspect een veel grotere rol speelt dan bij de doorsnee dansproducties.
        Footloose telt een handjevol dansmomenten die niet eens zo’n goede choreografie bevatten. Ook de inhoud van het onschuldige niemanddalletje is niet ophefmakend. De eerste twintig minuten zijn zelfs een exacte kopie van Rebel Without A Cause. Een kniesoor die daar op lette. De meisjes gingen voor Bacon, de jongetjes zwijmelden bij Fame-ster Lori Singer. De inmiddels overleden Chris Penn (die ook echt niet kon dansen) is goed voor de nodige compassie. De lieflijke clash tussen de jeugd die een dansfeest wil organiseren en de behoudende dorpsgemeenschap is niet meer dan een aardige confrontatie met het verleden. Footloose is jeugdsentiment.

        #34625
        dierenvriend36
         • Offline
          • Berichen:3729
          • ★★★★★
          • Expert

         good will hunting

         Good Will Hunting is een film uit 1997, geregisseerd door Gus Van Sant, en met Matt Damon, Robin Williams, Ben Affleck en Minnie Driver in de hoofdrollen. Het verhaal is geschreven door Matt Damon en Ben Affleck.

         #34626
         dierenvriend36
          • Offline
           • Berichen:3729
           • ★★★★★
           • Expert

          vervolg good will hunting

          Will en zijn beste vriend Chuckie (Ben Affleck) hangen rond in de armere wijken van Boston, waar ze drinken en af en toe eens vechten. Will doet lichamelijk werk, en verbergt zijn enorme intellect. Hij heeft een talent voor het onthouden van feiten, en een intuïtie voor het oplossen van complexe wiskundige problemen.

          Terwijl Will in de gebouwen van een Technisch College werkt, zet professor Gerald Lambeau (Stellan Skarsgård) een complex probleem op het bord in de gang in de hoop dat iemand in zijn laatste jaar het probleem voor het eind van het trimester kan oplossen. Will, die de uitdaging niet kan laten liggen, lost het probleem op en zet het antwoord op het bord. Lambeau en zijn studenten vragen zich af wie het heeft opgelost.

          Vlak daarna ontmoet Will Skylar (Minnie Driver) in een universtiteitsbar, en hij krijgt haar nummer. Lambeau heeft ondertussen een moeilijker probleem op het bord gezet – het had hem en zijn collega’s twee jaar gekost deze vergelijking op te lossen. Kort daarna betrapt Lambeau Will die, gekleed als de schoonmaker, op het bord staat te schrijven. Hij jaagt Will weg, maar als hij terugkeert naar het bord blijkt dat het theorem correct is opgelost. Lambeau probeert daarna Will te vinden.

          Will wordt gearresteerd naar aanleiding van een gevecht. Tijdens zijn arrestatie slaat hij een politieagent, en het lijkt erop dat hij zeker de gevangenis in zal draaien. Lambeau ontmoet Will na de horing in de rechtbank, en geeft hem opties: ofwel naar de gevangenis, ofwel vrijgelaten onder de supervisie van Lambeau zelf – een regeling die Lambeau met de rechter had getroffen. De laatste optie heeft twee condities: hij moet met Lambeau aan wiskundige problemen werken, en ten tweede moet hij naar een psycholoog.

          Will kiest voor de regeling, en het gaat goed met de wiskunde, maar minder met de psycholoog. Hij jaagt verschillende bekende psychologen weg totdat Lambeau hem voorstelt aan zijn ex-kamergenoot Sean Maguire (Robin Williams). Samen werken ze aan Wills emotionele problemen, die blijken voort te komen uit jarenlange isolatie en emotioneel geweld.

          De relatie met Skylar begint te groeien. Als ze hem vertelt dat ze naar de Stanford Universiteit gaat om medicijnen te studeren, vraagt ze of hij meegaat. Hij is bang voor een emotionele band en de nieuwe situatie die dit zou opleveren, en duwt haar weg. Zij vertrekt zonder hem.

          Een week later praat hij met Chuckie, die hem vertelt dat hij er alles voor over zou hebben om het talent te hebben dat Will heeft, en dat hij dan zeer zeker niet het werk zou doen dat Will nu doet. Hij vertelt hem dat hij hoopt dat op een dag Will ook zal zien dat hij gezegend is met een talent, en dat hij gelukkig en succesvol zal zijn. Dit zet Will verder aan het denken.

          Sean en Will spreken in een sessie over het geweld dat beiden in hun jeugd kenden, en nadat de weerstand tegen dit onderwerp bij Will is gebroken blijkt er een keerpunt (voor beiden) bereikt. Maguire pakt zijn tas om de wereld te bereizen. Will besluit zijn hart achterna te gaan, en gaat naar Standford, op zoek naar Skylar.

          ZEER GOEDE FILM EN ZEKER EEN AANRADER

          #34627
          poldermeisje
           • Offline
            • Berichen:14895
            • ★★★★★
            • Expert

           inderdaad dierenvriend…een prachtige film die GOOD WILL HUNTING!!!!

           HIGN NOON Hij ( een mesterlijke rol van Cary Cooper!!!) is angstig want de dood ligt op de loer.Sheriff Gary Cooper is net getrouwd met Grace Kelly en staat op het punt om zijn ster op te hangen en te vertrekken. De aangekondigde komst van een wraakzuchtige revolverheld Ian MacDonald zorgt voor grote schrik. Cooper weet dat het einde nadert en kan geen kant op. De snikmuziek van Tex Ritter (Do Not Forsake Me, Darling..) en de onmetelijke uitstraling van de boomlange Gary Cooper zorgen voor de ontroering. En de tikkende klok, de onderhuidse oorlog en het vrouwelijke smaldeel duwen High Noon naar de hogere regionen. Van zo’n mooie psychologische western word je gewoon een beetje stil.

           High Noon is een film uit 1952 onder regie van Fred Zinnemann. In de film speelt Gary Cooper een pasgetrouwde sheriff die het op moet nemen tegen vier criminelen die zinnen op wraak. De film wordt gezien als een van de beste westerns ooit en leverde Cooper een Oscar voor beste acteur op. De film staat ook bekend als de debuutfilm van westernlegende Lee Van Cleef.

           ps…deze film is oprecht een klassieker te noemen!!!!!

           #34628
           dierenvriend36
            • Offline
             • Berichen:3729
             • ★★★★★
             • Expert

            independence day

            Independence Day is een Amerikaanse sciencefictionfilm uit 1996. De film werd geregisseerd door Roland Emmerich, die tevens het script schreef samen met Dean Devlin

            #34629
            poldermeisje
             • Offline
              • Berichen:14895
              • ★★★★★
              • Expert

             Jurassic Park Jurassic Park is een Amerikaanse film uit 1993 van regisseur Steven Spielberg. Hij is geproduceerd door Universal Studios en geldt als een van de succesvolste rampenfilms ooit.
             De film is gemaakt naar het gelijknamige boek van Michael Crichton en vertelt hoe een rijke miljardair er in slaagt op een eiland dinosauriërs, die reeds miljoenen jaren zijn uitgestorven, te herscheppen uit hun DNA. Deze worden dan als attractie gebruikt maar tijdens een controlebezoek vóór de officiële opening loopt het helemaal uit de hand
             Jurassic Park betekende een grote doorbraak in de digitale speciale effecten. Voor het eerst kon men bewegende dieren volledig met de computer voortbrengen. Voorheen gebruikte men stop-motion- en go-motion-technieken.
             Van de film werden twee vervolgfilms gemaakt: The Lost World: Jurassic Park (1997) en Jurassic Park III (2001), waarvan enkel deel 1 en 2 door Steven Spielberg zijn geregisseerd. Deel 3 werd geregisseerd door: Joe Johnston.
             Deze film was de allereerste in zijn soort waarin dino’s er levensecht uitzagen

             #34630
             Annette
              • Offline
               • Berichen:8991
               • ★★★★★
               • Expert

              Kramer vs. Kramer is een dramafilm uit 1979 geregisseerd door Robert Benton. Hij verfilmde daarmee het gelijknamige boek van Avery Corman. De film werd genomineerd voor negen Oscars en won er uiteindelijk vijf, waaronder de Oscar voor Beste Film.

              Ik vond het een prachtige film!! Dustin Hofman en Meryl Streep samen in 1 film, 2 topacteurs!

              #34631
              poldermeisje
               • Offline
                • Berichen:14895
                • ★★★★★
                • Expert

               Little Miss Sunshine De zevenjarige Olive Hoover leeft in een bijzonder gezin. Haar vader Richard is een mislukte mental coach, haar broer Dwayne weigert te praten, haar oom Frank is homoseksueel en suïcidaal, haar grootvader Edwin is verslaafd aan cocaïne en haar moeder Sheryl begint ook langzamerhand door te draaien. Als Olive dan te horen krijgt dat ze mee mag doen aan de finale van de wedstrijd, besluit het hele gezin van Albuquerque naar Californië te reizen in hun oude Volkswagenbusje.Little Miss Sunshine is een film uit 2006 onder regie van Jonathan Dayton en Valerie Faris. De makers ontvingen hiervoor 41 filmprijzen, waaronder twee Academy Awards (Alan Arkin voor Beste bijrol en Michael Arndt voor beste originele script) en twee BAFTA’s (idem).

               ps..ik heb me enorm vermaakt bij deze film, alles heel absurd en enorm uitvergroot. een film met een lach en ook zeker een dikke traan!!!

               #34632
               dierenvriend36
                • Offline
                 • Berichen:3729
                 • ★★★★★
                 • Expert

                mercury rising

                Mercury Rising is een thriller/actiefilm uit 1998 van regisseur Harold Becker.
                Simon (gespeeld door Miko Hughes), een negenjarig autistisch jongetje, kraakt in een puzzelboekje een geheime code. De code, Mercury genaamd, is in het boekje geplaatst door twee medewerkers van een geheime dienst, die zo erachter willen komen of de code echt niet gekraakt kan worden. Simon belt meteen het telefoonnummer dat naast de puzzel staat om de oplossing te melden.

                Als de twee medewerkers hun baas Nicolas Kudrow (gespeeld door Alec Baldwin) inlichten dat ze gebeld zijn door de negenjarige Simon, stuurt hij een huurmoordenaar op Simon af. Wanneer de huurmoordenaar Simon’s ouders neerschiet en het voorval op een zelfmoord laat lijken, verlaat hij het huis zonder de negenjarige Simon hebben kunnen vinden.

                Als FBI-agent Art Jeffries (gespeeld door Bruce Willis) bij de moordzelfmoord van Simon’s ouders betrokken word, vindt hij Simon, die zich verstopt had in een kast. Art laat Simon voor onderzoek naar het ziekenhuis brengen, waar Art ook te weten komt dat Simon autistisch is, hetgeen zijn vreemde gedrag verklaart.

                Wanneer Art later in het ziekenhuis terugkomt en Simon niet op zijn kamer vindt, en erachter komt dat iemand hem probeert te vermoorden besluit Art met de negenjarige Simon te vluchten. De geheime dienst wil Simon namelijk nog steeds dood hebben. Tijdens zijn vlucht komt Art meer te weten over de code Mercury en de geheime dienst.

                IS OOK EEN SUPER GOEDE FILM EN ZEKER DE MOEITE WAARD OM TE KIJKEN

                #34633
                poldermeisje
                 • Offline
                  • Berichen:14895
                  • ★★★★★
                  • Expert

                 NO COUNTRY FOR OLD MEN.
                 De Texaanse redneck Llewelyn Moss (Josh Brolin) ontdekt in de woestijn de overblijfselen van een misgelopen drugsdeal. Een vrachtlading aan heroïne en een koffer met twee miljoen dollar liggen nog steeds tussen de dode mannen. Wanneer Moss het geld meeneemt, haalt hij de woede op de hals van de criminelen. Ze sturen de psychopatische huurmoordenaar Chigurh (Javier Bardem) op hem af en zo ontstaat er een kettingreactie van geweld, waar zelfs de oude gedesillusioneerde sherrif Bell (Tommy Lee Jones) niet tegen opgewassen is.

                 No country for old men, dit misdaaddrama was in 2008 de grote winnaar bij de Oscars. In totaal werden er vier meegenomen: Beste Film, Beste Regisseur, Beste Mannelijke Bijrol en Beste Bewerkte Script. Van die laatste Oscar hebben de regisserende gebroeders Coen er nu twee. Ze wonnen het beeldje in 1996 ook voor hun film ‘Fargo’.

                 ps…ik vond dit een uitermate geweldadige film. De film FARGO, van dezelfde broers Coen was een juweeltje. Maar toch….wel even 4 oscars binnengehaald voor No country for old men.

                15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 30)
                • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.