› Forum › Vragen en antwoorden › Koken › Hoe maak ik bami lekker
- Dit onderwerp bevat 15 reacties, 8 deelnemers, en is laatst geüpdatet op 13 jaren, 9 maanden geleden door Snowwhite.
-
AuteurBerichten
-
18 oktober 2010 om 19:32 #13163
Hallo forum leden,
Hoe maak ik bami klaar.
Mijn bami is na de voorschriften nog altijd plakkerig, en ik gebruik voldoende olie.graag jullie reactie,
Harka
18 oktober 2010 om 20:54 #38446Hoe je “bami klaar maakt” weet ik niet goed, is dat niet met een klontje ipv olie?
Hoe je “bami lekker maakt” weet ik wel, voeg frietjes toe en haal de bami weg
”Ik heb een domme vraag…” Vragen zijn nooit dom, stel ze gerust!
18 oktober 2010 om 21:22 #38447Het kan zijn dat je de bami nét iets te lang kookt. Daar wordt hij wel plakkerig van.
Welke bami gebruik je?
Van die dunne eiermie of die dikkere?
En lekker maken?
Tja…iedereen heeft een eigen recept. De kunst is om met heel weinig ingrediënten iets smakelijks te maken.
In Nederland gebruikt men een hoop groenten en dan wordt het al snel een natte prut.
Ik ben benieuwd wat jij met de bami doet Harka.
Op dit forum zit Joppo en die is jaren kok geweest….hij kan misschien ook met goede ideeën komen. 😉19 oktober 2010 om 06:15 #38448Niet te lang koken, dan in het vergiet gooien en goed afspoelen met koud water.
Zo doe ik het, en ik vind met lekker veel groente juist lekker, kool, wortel, taugé, en kip.
En dan zo’n zakje conimex. Tja, ik doe niet zoveel bijzonders, maar het is nooit plakkerig….19 oktober 2010 om 11:31 #38449ik maak hem ook bijna net zo als annette doe er kipstukjes in met mager rundergehakt geprakt en roerbakmix met een zakje conimex ook de bami kook ik niet te lang giet hem af en spoel het af met koud water
vindt het zo erg lekker en ook nog gezond
toevallig heb ik nog over van gisteren en die neem ik dadelijk lekker mee naar mijn werk dat wordt straks smullen 😀19 oktober 2010 om 11:49 #38450Ah bah Conimex dit is vies… 😈
Mijn Bami recept. 😉
- Bak een dag van tevoren een stuk buikspek uit op een rooster in de oven op c.a. 180 / 200 graden.. tijd hangt af van de kracht van de oven.
Laat deze terug koelen en snij deze de volgende dag in reepjes van 3cm bij 5mm.
- Verhit wat olie in de wok en bak wat ’trassi’ uit (Kan ook zonder)
- Als de trassi uitgebakken is voeg je hier de spekreepjes aan toe en bak je dit lekker aan.
- Voeg nu wat gehakte uitjes toe en laat dit even meebakken met wat sambal en de volgende kruiden en wat gehakte knoflook of granulaat poeder.
- Koriander, Djahé, Katoembar, zout en ketjap (echte ketjap en niet van Conimex)… 😕
- Zet dit mengsel laag op een plaatje zodat het warm blijft.
- Kook nu de bami ‘al dente’ dus beetgaar, en laat deze in koud water staan.
- Bak nu een omelet en snij deze inreepjes.
- Snij ook wat ham en prei in reepjes.
- Giet de BAMI nu af en meng deze met iets wat olie.
- Verwarm nu het mengsel met de spekreepjes en uitjes.
- Als dit goed warm is meng je de bami erdoor heen, en laat je deze rustig mee roerbakken.
- Als de bami warm begint te worden voeg je de omelet, ham en prei reepjes toe en laat je het geheel nog een tijdje lekker roerbakken, zodat de smaak lekker door trekt.
Eigen gemaakte Pindasaus en Sate is natuurlijk erg lekker.
Marinade voor de kip-saté. minimaal 12 uur marineren.
- Olie
- Ketjap
- Knoflook
- Sambal
- Koriander
- Djinten
- Klein beetje bruine suiker.
- Citroengras (sereh) voorzichtig mee zijn 🙂
Sate (pindasaus)
- Water
- Bruine suiker
- Ketjap
- Sambal
- Kwart citroen mee laten koken
- Gember poeder
- Koriander
- Ketoembar
- Djinten
- Djahé
- Pindakaas (die met nootjes is erg lekker)… eventueel wat satesaus pasta van Calvé…
Dit alles lekker laten koken en later pas de pindakaas en of satesauspasta toevoegen.
Een beetje verse seroendeng en Atjar is erg lekker.
20 oktober 2010 om 19:17 #38451Dank allemaal voor jullie reactie’s.
Ik zat later even wat beter reageren.
Morgen de hele dag naar het ziekenhuis, dus nu gauw naar bed.
“En morgen weer gezond weer op”.
Van wie was die uitspraak ook al weer.
Harka 😉
20 oktober 2010 om 19:45 #38452Die uitspraak is van Sonja Barend…maar…Harka…toch niets ernstigs aan de hand?
Ik wens je sterkte morgen. 😉7 november 2010 om 11:28 #38453Ipv prei kun je op het laatst ook fijn gesneden paksoi toevoegen, wordt ie nog lekkerder.
En gebruik niet die dikke bami maar die fijnere van conimex bv,
In het kookwater een beetje koenjit of kerrie meekoken.
😀13 november 2010 om 22:20 #38454weggooien en friet halen
16 november 2010 om 20:15 #38455Volgens mij is TheDon geen echte keukenprins!!!!!
16 november 2010 om 22:29 #38456en alle eerlijkheid
kan ik best goed koken
vanuit recept
aan de andere kant lust ik alles (paar uitzonderingen)
daarnaast werk ik zomers in de keuken voor van alles en nog wat (inclusief bereiding gerechten)
dusja
maar friet is altijd goed29 november 2010 om 22:04 #38458Hallo allemaal,
Bedankt voor jullie andwoorden.Ik weet nu, dat ik de bami eerst moet blussen met koud water, en niet moet vervangen door patat. 😛
30 november 2010 om 06:45 #38457maar niemand weet blijkbaar hoe je cantharellen lekker klaar maakt 👿
30 november 2010 om 09:14 #38459Nee Annette..ik kan je niet verder helpen 🙁 …volgens mij zijn Joppo en Snowwhite wel goed in de keuken
- Bak een dag van tevoren een stuk buikspek uit op een rooster in de oven op c.a. 180 / 200 graden.. tijd hangt af van de kracht van de oven.
-
AuteurBerichten
- Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.