Iemand een idee?

Forum Vragen en antwoorden Banen, werk Iemand een idee?

Dit onderwerp bevat 2 reacties, heeft 3 stemmen, en is het laatst gewijzigd door poldermeisje poldermeisje 3 jaren, 7 maanden geleden.
Dit onderwerp is 900 keer gelezen

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • #14091
  Avatar
  Julia
  • Offline
   • Berichen:1
   • Beginner

  Hoi allemaal,

  Mijn naam is Julia en ik ben 18 jaar. Al sinds ik klein ben heb ik al een ontzettend goede neus en herken ik veel geuren en smaken. Ik wil hier heel graag wat mee gaan doen maar ik heb geen idee wat. De opleiding tot het beroep parfumeur is bijna onmogelijk en dit vind ik een te groot risico (daarbij komt ook dat ik daarvoor naar Frankrijk moet).
  Ik heb al gezocht op iets van proeverijen maar ik heb geen idee waar ik moet beginnen en kan ook hiervoor niet echt iets vinden.

  Heeft iemand enig idee wat ik zou kunnen doen of waar ik zou kunnen beginnen?

  Groetjes!

  #49797
  jeroen
  jeroen
  • Offline
   • Berichen:1989
   • ★★★★★
   • Expert

  Iets met eten of drinken? Een keurmeester of zoiets dergelijks? Ik denk dat je je beter kan focussen op andere talenten…


  ”Ik heb een domme vraag…” Vragen zijn nooit dom, stel ze gerust!

  #49798
  poldermeisje
  poldermeisje
  • Offline
   • Berichen:14891
   • ★★★★★
   • Expert

  Deze informatie heb ik op internet gevonden…ik vond het wel een bijzondere vraag n.l. Wat je er verder mee kunt gaan doen?
  Ik zou het écht niet weten. Studieadviseurs kunnen je misschien ook wat verder helpen. Ik wens je alle succes.
  😉

  Hyperosmie
  Wat is hyperosmie? Bij hyperosmie is er sprake van overmatige waarneming van geuren. Geuren ruiken dus veel sterker en intenser dan normaal.
  “Hyper” is Grieks voor “in sterke mate”
  “Osmie” is Grieks voor “geur”
  Geuren waarnemen zijn in het dagelijks leven erg belangrijk en het kan in sommige gevallen zelfs levens redden. Denk bijvoorbeeld aan een rooklucht, gaslucht en de stank van bedorven voedsel, dit zijn allemaal signalen om ons te waarschuwen voor gevaar. Geuren zijn er ook om ons te plezieren, de meeste mensen worden blij van de geur van een vers gebakken broodje, bloeiende fresia’s en vers gemaaid gras.
  Het wordt echter een ander verhaal indien men geuren heel sterk ruikt, dan kan dat het dagelijks leven behoorlijk beïnvloeden. Zo kan het lezen en/of bekijken van een eenvoudige reclamefolder als vervelend tot zelfs vies worden beschouwt. Drukinkt kan onder normale omstandigheden al sterk ruiken maar iemand met hyperosmie zal terugdeinzen op het moment dat de folder wordt opengeslagen. Huisdieren voeren kan ook een nare opgave worden, blikvoer staat namelijk niet bekent om zijn lekkere geur.
  Mensen die alles heel sterk ruiken, kunnen al geuren waarnemen voordat dat andere mensen ze kunnen ruiken, hierdoor stuiten ze regelmatig op onbegrip van de naaste omgeving. Anderen vinden het vaak een overdreven reactie en schenken er vervolgens maar niet teveel aandacht aan of reageren erg negatief.
  Hyperosmie komt niet erg vaak voor er is ook nog niet veel bekent over de oorzaken. Hormonen en tumoren zijn gevallen waarvan bekent is dat ze hyperosmie veroorzaken maar er zijn ook gevallen waarvan men (nog) niet weet waar de oorzaak ligt.

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.