ik begrijp mijn man niet

Forum Vragen en antwoorden Overige / diversen vragen ik begrijp mijn man niet

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Auteur
  Berichten
 • #13063
  lottis
   • Offline
    • Berichen:1
    • Beginner

   Zijn mannen gewoon niet geschikt om te winkelen met de kinders of is er een ander probleem met mannen dat ze het nu niet kunnen. Ikkenietweten want ik begrijp het even niet meer.

   Mijn man was zaterdag even de stad in gegaan met onze dochter van 2 jaar om wat kleren te kopen voor pasen. Ik was een dagje weg met vriendinnen en kwam er pas in de avond achter, ik vertel het verhaal zoals me man het heeft gezegd hoe hij het meemaakte.

   Hij gaat een winkel binnen en ziet wat leuks, zo hij trek haar jas uit en doe deze op de kinderwagen en kijk of de kleren passen bij onze dochter. Hij draait zich om omdat hij klaar is, ziet opeens dat de kinderwagen er niet meer staat. Hij zoeken, gelukkig daar staat ie vreemd wel op een andere plek !! ❓ Zonder de kinderwagen te controleren of wel de goeie is zet hij onze dochter der in loopt naar de kassa, rekenend af, pakt de jas van de wandelwagen en trek deze aan bij onze dochter. Volgens mijn man zei onze dochter, in haar gebrabbel, nog dat ze een andere jas aanhad of zoiets maar hij schonk er geen aandacht aan. Thuis haalt hij de kleine uit de kinderwagen en hij ruimt de wandelwagen uit.

   Zaterdag avond kom ik thuis, wat me als eerste opvalt is een grijze bodywarmer bij me dochters jas die niet van mijn dochter kan zijn. Ik neem hem mee naar de woonkamer en vraag aan mijn man waar deze vandaan komt, hij kijkt mij aan en zegt dat deze van onze dochter is. Ik zeg nee, ik kijk in de bodywarmer, wat staat erin, een jongens naam. Hoezo van onze dochter, en trouwens zins wanneer heeft onze dochter een grijze bodywarmer. Ik loop weer naar de gang kijk naar de wandelwagen maar deze is hetzelfde, kijk ik naar de jas ja hoor hij heeft zelfs de verkeerde jas aan onze dochter getrokken. Ik weer bijna kwaad terug en vraag om uitleg, hij zegt op zijn gemak dat hij er niks aan kon doen omdat hij niks in gaten had.

   Wat bleek me man had vermoedelijk vanmiddag niks in gaten gehad omdat de kinderwagens allebei hetzelfde waren en de jassen waren allebei blauw, maar elk wel verschillend in vorm. Onze dochters jas had een witte met licht roze bloemetjes binnenkant en het de jas van het andere kindje had een bruine binnenkant. De jas van de jongen was een paar maten kleiner en dat had mijn man wel gemerkt, maar hij dacht er verders niet bij na, denkend dat het door de (dunne) bodywarmer kwam en deed gewoon de jas dicht.

   Ook kwamen we er achter dat mijn man de kleren die de andere moeder had gepakt voor haar zoon ook te hebben afgerekend. Vermoedelijk heeft mijn man de gepaste kleren bovenop de andere kleren gelegd en bij de kassa de hele stapel in een keer neer gelegd te hebben. Bij thuiskomst had ie alles over de eetkamer stoel gelegd en ook even niet gezien dat er jongen kleding tussen zat.

   We weten nog steeds niet van wie de wandelwagen en jas zijn, er stond wel een naam in de bodywarmer en jas maar geen telefoonnummer of informatie hoe we ze kunnen bereiken. In onze dochters jas stond haar naam en telefoonnummer zo nu maar hopen dat de ouders van het jongetje ons bellen.

   #37730
   TheDon
    • Offline
     • Berichen:831
     • ★★★★
     • Bedreven

    wij mannen kunnen gewoon niet winkelen srry
    persoonlijk wanneer ik een broek nodig heb weet ik waar ik moet zijn heb ik een blauwe nodig ik weet welke maat dus ben binnen 10 min klaar
    wand er staat altijd een rij (goede broeken)

    daarnaast hebben we geen oog voor detail qua kleren Enzo.

    dusja

    kan er nisk van maken

    #37731
    Annette
     • Offline
      • Berichen:8991
      • ★★★★★
      • Expert

     Heel herkenbaar hoor!

     Ik vind het al heel knap dat hij samen met je dochter kleertjes gaat kopen, en passen!
     Mijn man bedacht echt niet dat de kinderen iets nodig hadden. Hij zou ze rustig op schoenen laten lopen die 2 maten te klein waren. Zere voeten? Niets aan de hand, dan doe je gewoon je schoenen uit!
     Heb je nu eigenlijk ook de verkeerde wandelwagen thuis staan? Dat zou helemaal Spaans zijn!
     Ik heb ook wel eens de verkeerde jas thuis aan de kapstok gehad, maar die was verwisseld met die van een kind uit zijn klas, dus was dat snel opgelost!

     Het gebeurt mij regelmatig dat ik iets nieuws aan heb en hij ziet het echt niet. Pas als ik vraag wat hij er van vindt reageert ie, hij kijkt gewoon niet. Niet leuk hè?

     Hopelijk komen je eigen spullen gauw terug, anders eens in de winkel vragen, misschien heeft de andere klant zich daar gemeld?

     Gr, Annette

     #37732
     poldermeisje
      • Offline
       • Berichen:14895
       • ★★★★★
       • Expert

      Wat een bijzonder verhaal zeg. Een verhaal wat niet voor herhaling vatbaar is. Ik zou n.l. mijn man er niet meer op uit sturen. Als hij zo duidelijk desinteresse uitstraalt dan zou ik het zelf blijven doen. Veel mannen denken nog steeds dat het “vrouwenswerk “is…kleren kopen…het huishouden…en zien zichzelf vaak als “de man”. En de man is er voor andere zaken blijkbaar. De emancipatie is nog steeds niet écht doorgedrongen bij jou thuis.
      Mijn advies is …probeer er op een rustig moment eens écht met hem over te praten.
      En om verdere spanning te voorkomen zou ik lekker zelf boodschappen blijven doen en zeker als het kleding betreft. Naar de supermarkt moet hij toch wel kunnen denk ik….spruitjes, spaghetti, melk, koffie en keukenrollen. Daar kan niet zo heel veel fout gaan toch?
      Ik wens je sterkte. 😉
      En ik hoop dat die andere ouders zich alsnog melden.

      #37733
      Harka
       • Offline
        • Berichen:446
        • ★★★
        • Competent

       Ik zeg hier niets op.

       Ik ben een man. 😳 😳

       Harka :mrgreen:

      5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
      • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.