Ik kan geen aangifte doen bij de politie = civiele zaak ???

Forum Vragen en antwoorden Overige / diversen vragen Ik kan geen aangifte doen bij de politie = civiele zaak ???

10 berichten aan het bekijken - 1 tot 10 (van in totaal 10)
 • Auteur
  Berichten
 • #12635
  blue1968
   • Offline
    • Berichen:1
    • Beginner

   Echt een ongeloofelijk verhaal: iemand zou particulier mijn PC opwaarderen (extra geheugen). Twee dagen later probeert hij mij op te lichten door 36 uur in rekening te gaan brengen voor een niet bestaand Virus die hij niet kon oplossen maar moest uitbesteden??bij een vriend??.
   Toen ik hem meldde dat ik de PC ondanks het virus gewoon terug wilde halen en wilde betalen voor mijn extra ingezette harde schijf kreeg ik te horen dat hij al mijn Data op een back up schijf had gezet.
   Onder het mom “ik zet geen besmette files op een nieuwe harde schijf” weigerde hij de data terug te geven.
   Uiteindelijk kreeg ik mijn PC mee en een losse back up schijf die ik bij een gerenomeerd computer bedrijf heb moeten brengen om alles weer te herstellen. Daar bleek de back up harde schijf niet te werken, mijn PC was berooft van mijn Windows licentie en software. Ook de afgesproken extra harde schijf was niet ingebouwd en bij navraag bleek dat dit ook nooit te hebben gekund. Als met al had ik dus helemaal niks meer, geen Windows en geen data, een lege PC dus en een rekening voor het herstellen.
   Vervolgens heb ik geprobeerd bij de politie aangifte te doen maar die zeggen doodleuk dat dit een “civiele zaak “zou zijn en dus moet ik een advocaat inschakelen om dit op te lossen.
   Ik kan hier werkelijk niet niets meer mee, als ik me bij deze oplichter meldt mag ik niet eens zijn erf op om hier over te praten want hij staat in zijn recht om dan aangifte te doen.
   Ook werd ik door de politie gewaarschuwd dat ik geen waarschuwing berichtjes mag ophangen bij de supermarkten waar zijn kaartjes wel hangen want dan kan hij ook weer aangifte doen. Zoals je zult begrijpen snap ik er helemaal niks van en het lijkt wel dat deze oplichter meer beschermd wordt door de politie dan ik als slachtoffer. Sterker nog hij probeert me nu ook nog eens te intimideren/chanteren door foto’s te sturen van mishandeling waar hij mij van beschuldigd zonder dat ik hem heb aangeraakt.
   Ik voel me zo ongeloofelijk machteloos, dat ik niet voor me zelf kan opkomen want dan heb ik de politie aan mijn broek en de oplichter zelf gaat vrijuit en god weet wat hij met mijn data heeft gedaan.

   Die data is mijn hele pc verleden van 5 jaar incl. mijn muziek verzameling en al mijn e-mail adressen en ik had hem van te voren gemeld dat ik geen back up had en hij daar voorzichtig mee moest zijn.
   Inmiddels heb ik mijn PC moeten laten herstellen en zit ook nog eens dik in de kosten maar zonder data!

   Mocht iemand een idee hebben hoe ik hier mee om moet gaan dan hoor ik graag van je, ik weet het echt niet meer. Er moet toch een manier zijn om binnen de civiele regels iets terug te doen en mijn spullen terug te krijgen?
   Een slachtoffer

   #19815
   jeroen
    • Offline
     • Berichen:2004
     • ★★★★★
     • Expert

    Ik weet niets over civiele zaken, maar heb wel een vraag mbt je harddisk.
    Is het je orginele harddisk? Alleen is de data gewist om niet meer te benaderen? Ik heb namelijk zoiets gehad met de harddisk van een familie lid, in de computer winkel konden ze er niets mee. Oplossing zou zijn om de harddisk op te sturen naar een soort ‘labratorium’ waar ze dan voor ca 1500euri de data kunnen herstellen.
    Ik heb het toen zelf geprobeert met wat programma’s en uiteindelijk is het mij gelukt om die data terug te halen.
    Als u denk dat dit het proberen waard is mag u mij rustig emailen.


    ”Ik heb een domme vraag…” Vragen zijn nooit dom, stel ze gerust!

    #19816
    Anonymous
     • Offline
      • Berichen:198
      • ★★★
      • Competent

     Ik zou maar eens naar een ander politiebureau gaan en proberen aangifte daar te doen van oplichting en diefstal en smaad!
     Gewoon daar op politiebureau met je vuist op tafel slaan, volgens mij kun je alles vergeten, ook civiele zaak als jij geen aangifte doet!
     De politie waar je geweest ben zijn luie donders ( kom je toevallig uit Dokkum) en moeten jouw dingen op papier zetten en mogen je zo niet wegsturen!!!!

     Dus met je vuist op tafel slaan daar en je zin doordrukken, anders ben je nergens en hij gaat door met zijn aantijgingen.

     #19817
     martinm
      • Offline
       • Berichen:14
       • ★★
       • Gevorderd

      Nog meer politie gaat niet helpen.
      Ik weet er niet alles van, maar wel dit: wat er met de computer gebeurd is, heeft inderdaad niet veel met politie van doen. De politie kan helpen als iemand iets doet waarvoor hij strafrechtelijk vervolgd kan worden. Iets dat verboden is in het Wetboek van Strafrecht.
      Jouw PC-ellende is een kwestie van een niet-nagekomen (mondelinge) overeenkomst, en dat staat geregeld in het Burgerlijk Wetboek, dus inderdaad civiel recht. Daar kan de politie niets mee, daarvoor moet je inderdaad een advocaat in de hand nemen die de zaak voor de civiele rechter kan brengen – of in iedere geval (in overleg met de advocaat van de tegenpartij) tot een oplossing kan komen.

      Ter informatie, om de drie rechtswegen compleet te maken: als je buurman illegaal een schuur bouwt vlak voor je raam, kun je je recht halen bij Burgemeester en Wethouders van je gemeente. Dat is Bestuursrecht.

      Sterkte en sukses!

      #19818
      Anonymous
       • Offline
        • Berichen:198
        • ★★★
        • Competent

       Verduistering:
       Hij die opzettelijk enig goed dat geheel of ten dele aan een ander toebehoort en dat hij anders dan door misdrijf onder zich heeft, wederrechtelijk zich toeeigent, maakt zich schuldig aan verduistering.

       ( de verduistering is de backup van de hardeschijf van Blue zijn pc!)
       Hier is geen sprake van diefstal. Meestal is er sprakevan lenen, huren of leasen en wordt het goed niet op tijd of helemaal niet bij de eigenaar terug bezorgd. Iemand is strafbaar als hij dit opzettelijk doet, terwijl hij weet dat hij geen rechthebbende is…………….

       Hier vind ik het onder vallen en kun je dus onder het mom van verduistering bij de politie aangifte doen!

       #19819
       Shopaholic
        • Offline
         • Berichen:488
         • ★★★
         • Competent

        Ik sluit me bij Jipke aan!

        #19820
        Nederlandersonline
         • Offline
          • Berichen:27
          • ★★
          • Gevorderd

         Ik weet niet of het al is opgelost, maar zet je verhaal op http://www.kopersbelangen.nl, deze benaderen de man en confronteren hem er mee.
         Wil hij niet mee werken, dan krijgt zijn ( goede) naam een flinke deuk, iets wat men niet op I-net wil, vaak wordt het dan onderling opgelost. 😆

         #19821
         alexannder
          • Offline
           • Berichen:1
           • Beginner

          😀

          Je moet naar een advocaat om aangifte te doen. Bij een overtreding civielrecht. Politie doet strafrecht.

          Advocaat is civiele politie. in de figuurlijke zin.

          Diegene die in overtreding is kan een boete verwachten. Zeker wanneer hij/zij niet meewerkt na op zijn fout, overtreding gewezen te zijn.

          Succes,
          Alex
          Ps
          Advocaat wil betaald zien. Eigenlijk zou er een afdeling civielrecht op het politiebureau moeten zijn. Dan worden ze betaald gefinancierd door het Rijk. Nu moet je hem zelf betalen. En wanneer je het niet kan veroorloven is er de raad voor rechtsbijstand.
          Het is vreemd! Een ander is in overtreding en jij moet betalen. Heel veel mensen worden uitgespeeld omdat ze advocaat niet kunnen veroorloven. Maar een goede advocaat weet wanneer hij zeker wint en zal dan zonder toevoeging zijn brood verdienen omdat de kosten ook worden verhaald op de overtreder.

          #19822
          Lilly
           • Offline
            • Berichen:1
            • Beginner

           Aan blue1968, ben hier nieuw en ben aan het googelen voor aangiften oplichterij,
           en kwam dit berichtje van jouw tegen waarin ik me kon vinden.
           Ik heb namelijk hetzelfde meegemaakt maar dan met een Wii spelcomputer
           een paar dagen geleden.
           Ik wilden mijn (van mijn zoontje) Wii om laten bouwen heb iemand via internet gevonden,
           heeft mijn Wii opgebouw zogenaamd heeft € 65,00 in rekening gebracht en geeft nog 6 mnd garantie staat in zijn advertentie en heeft het mij dat ook mondeling toegezegd. Nou je mag het raden, was thuis heb Wii aangesloten en begon gelijk storingen te geven ben twee keer terug gegaan naar die persoon om die storingen te verhelpen. De laatste keer dat ik daar kom zegt hij tegen mij hier heb je je chip en je Wii ga het maar verhalen bij je garantie die ik dus niet meer heb. Naar mijn geld kan ik fluiten en ook nog Wii van € 250,00 helemaal kapot. Kan volgens politie geen aagiften doen is civielerecht. Hoe krom kan de wet in NL zijn ze steunen die oplichters nog ook en wij zijn daar de dupe van. Het ergste van dit alles is dat de Wii van mijn zoontje is en hij er ook zelf voor gespaard heeft.
           Ik weet me geen raad hiermee, misschien de
           rechtbijstand??? Hoe is het bij jouw afgelopen heb je er nog wat mee gedaan?
           Is er iemand die tips of advies heeft?
           Nog een slachtoffer…

           #19823
           jeroen
            • Offline
             • Berichen:2004
             • ★★★★★
             • Expert

            Lilly, jou situatie is wellicht uitzonderlijk… ik weet het niet exact maar het kan zijn dat wat je hebt gedaan ‘illigaal’ is (al weet ik het niet zeker, kom ik zo op terug).
            Mocht het dus illigaal zijn dan is het vrij lastig om gelijk te krijgen, stel je bent een drugsdealer en je krijgt je geld niet… dan ga je ook niet naar de politie toch :mrgreen:

            Je moet dus achterhalen of het ‘ombouwen’ legaal is of niet, ik weet het niet meer zeker maar ‘vroeger’ mocht het wel omdat het eigendom van jezelf was… alleen je mocht GEEN gekopieerde spellen in bezit hebben (alleen backups van je eigen spellen).
            Als dat nog zo is kan je een poging doen, eventueel naar een rechtsbijstand-winkel om je verhaal te doen en te vragen wat de mogelijkheden zijn.

            Misschien dwalen we af, en misschien moet je een appart topic ervoor maken, maar wat is de storing? En kan een ‘handige harry’ je Wii niet repareren?


            ”Ik heb een domme vraag…” Vragen zijn nooit dom, stel ze gerust!

           10 berichten aan het bekijken - 1 tot 10 (van in totaal 10)
           • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.