Benodigdheden:
– 450 krieltjes
– 500 gram kip
– 1 pak Conimex MIX voor Ajam Kerrie Madras
– Kouseband of anders gewoon haricoverts of sperciebonen
– En uiteraard roti pannenkoeken. Zelf maken is een ontiegelijke klus, betere optie is kopen in de toko. Vaak zijn ze per 3 verpakt en kosten 3 stuks €3,-
Aan de slag:
– Kip marineren met de marinade uit het conimex pak
– Krieltjes koken, niet te lang!
– Kip in de wok, zodra deze enigzins gaar is, de sausmix uit het conimex pak erbij doen. Even laten pruttelen en dan de krieltjes erbij.
– Boontjes koken
Zodra dat allemaal bijna klaar is:
Elke roti apart in een boterhamzakje doen en in de magnetron, ongeveer een minuutje als ze ontdooid zijn, ongeveer 2,5 minuten als ze nog bevroren zijn. Vouw het zakje wel dicht, anders droogt je roti uit!
De boontjes en kip/krieltjessaus eet je niet met mes en vork, maar met je roti. Stukje afscheuren en daarmee de rest op eten. Misschien even wennen, nederlanders houden niet van vieze vingers, maar wel het lekkerst! Ook voor kinderen leuk èn lekker!
In mijn familie sta ik bekend om mijn roti, dus dan zal hij jullie ook wel smaken!