Moeder dreigt met zelfmoord

Forum Vragen en antwoorden Liefde, relaties, familie en vrienden Moeder dreigt met zelfmoord

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • #13977
  AvatarSophie2000
  • Offline
   • Berichen:1
   • Beginner

  Mijn moeder dreigt met zelfmoord. Ze ziet haar leven niet meer zitten en heeft het gevoel dat zij gefaald heeft als moeder. Dit komt onderandere omdat ik heb besloten dat ik zo min mogelijk hulp van haar wil aannemen met als argument dat ik het later toch weer terug op mijn boterham krijg.
  Een voorbeeld hiervan is dat zij mij ergens naartoe brengt en later zegt ‘ik kan je wel overal naartoe brengen, daar ben ik wel goed genoeg voor’. Om dit te vermijden wil ik het liefste alles zelf doen zodat zij mij niks meer kan verwijten. Maar dit wil ze juist niet. Ze zegt juist dat elke moeder dingen voor haar kinderen wil doen en als ik dat niet toelaat onze relatie helemaal kapot is. Dit is gewoon een vorm van manipulatie.
  Ze zegt als sinds mijn 9e jaar dat ze zelfmoord wil plegen en dat ze bij mijn vader is gebleven voor ons. (Ik en mijn 2 broertjes).
  Ik ben nu 18 en ben het zat om zo gemanipuleerd te worden. Het maakt me heel erg onzeker en alles wat ik doe is fout. Ik loop mijn hele leven op eieren.
  Aan de andere kant heeft ze het beste met ons voor en doet ze alles voor ons. Maar ze verwijt mij en mijn broers dat ze bijvoorbeeld geen carrière heeft kunnen maken door ons, dat ze bij mijn vader is gebleven voor ons, dat we zijn verhuisd door ons, dat het tussen haar en mijn vader slecht gaat door mij (ik heb afgelopen jaar anorexia gehad). Maar ze dreigt dus met zelfmoord. Ze zoekt dingen op internet op hoe ze het het beste kan doen.
  Ik leg het zo uit om zo iets meer achtergrondinformatie te geven. Mijn vraag is dus: moet ik de zelfmoorddreiging serieus nemen en heeft ze hulp nodig?
  Ik hoop heel erg graag op een reactie want ik weet echt niet wat ik moet doen…

  #49645
  poldermeisjepoldermeisje
  • Offline
   • Berichen:14894
   • ★★★★★
   • Expert

  Dag Sophie,
  Wat een heftig verhaal…een verhaal wat pijn doet.
  Het is al een langdurig proces begrijp ik…je moeder is niet gelukkig…en ze uit dit op een vreemde manier.
  Wat ik mis in jouw verhaal Sophie…weet de huisarts hiervan? Heb jij hier wel eens met de huisarts over gepraat? En praat je er met anderen over? Je vriendinnen….je broertjes…op school/werk?
  Een huisarts is in dit geval heel belangrijk…hij kan goed naar je luisteren en met zijn/haar hulp een stap gaan zetten.
  Welke dit is?
  Je moeder is misschien wel zwaar depressief…vanuit een depressie worden vaak dingen gezegd die later weer teruggenomen worden…maar voor jou en je broers is dit wel erg confronterend natuurlijk. Jouw moeder voelt zich gebruikt…ze denkt dat ze alleen maar goed genoeg is om bijvoorbeeld jou ergens naar toe te brengen…ze zegt dingen die een moeder niet moet zeggen…dat ze geen carrière heeft kunnen maken..tja…moeder zijn kan soms heel veel tijd en energie vergen…dit kan je moeder niet meer terugdraaien. Soms loopt het leven niet zoals je in je dromen hebt gefantaseerd.
  Op jouw vraag….moet je die zelfmoorddreiging serieus nemen...JA…
  Maar het is niet alleen je moeder die hulp nodig heeft.
  Daarom Sophie…bel je huisarts en vraag om een gesprek…zeg tegen de assistente dat je wat extra tijd nodig hebt. Zodat je alle rust krijgt om je verhaal te doen.
  Dat is voor nu een goede stap…niet te lang wachten…
  Mocht je meer hulp van mijn kant willen dan mag je me ook een persoonlijk berichtje sturen hoor…dan hoeft het niet zo open op dit forum. Goed?
  Zie maar…het enige wat ik nu kan doen is je veel sterkte wensen.
  Laat je iets weten Sophie? 😉

  #49646
  poldermeisjepoldermeisje
  • Offline
   • Berichen:14894
   • ★★★★★
   • Expert

  Er komt helemaal geen reactie..jammer….ik hoop oprecht dat het goed gaat…..
  Sterkte met alles Sophie.
  😉

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.