RECEPT: aardappel lasagne

Forum Vragen en antwoorden Koken Recepten RECEPT: aardappel lasagne

10 berichten aan het bekijken - 1 tot 10 (van in totaal 10)
  • Auteur
    Berichten
  • #12682
    partybird
      • Offline
        • Berichen:392
        • ★★★
        • Competent

      Je zelf of je gezin voeden vereist veel fantasie!
      iedere dag om wer aardappelen,vlees,groenten te bikken word ook zo orgineel.
      mensen zijn redelijk vaak te foppen..ziet er orgineel / andres uit..dan smaakt het beter!
      dit gewone pot in een orgineel jasje kan je familie leden “verrassen”

      wat je nodig:

      schijfjes gekookte aardappels (restje van gisteren of uit een zakje)
      gehakt (of vega gehakt ik weet niet hoe dat heet er is iets wat lijkt op gehakt voor de vega’s)
      bretons kruiden (mag ook ook een ander kruiden mix denk aan een tortila mix ect)
      Kaas sous (uit een pakje of maak een roux zie recept hier onder )
      tomaten
      spercie bonen of doperwten of een doperwten mix (van de aldie)
      geraspte kaas.
      paneer meel/of gemalen beschuit. (die kruid ik vaak met kip kruiden)
      voor de lief hebbers gebakken ui ringen

      ga de gehakt kruiden rul deze in de pan
      vet de oven schaal.
      doe een laagje aardappel schijfje…
      gehakt mengsel met daar over tomaat(en de gebakken ui ringen)
      de kaas sous/roux
      laagje aardappels ect ect

      eindig met een laagje geraspte kaas en daar over de gekruide paneer meel/of gemalen beschuit.

      doe dit in een oven (200 gr en bak dit in 15 min)
      je kan er altijd zelf variëren met extraatjes zo als met stukjes ham,groentens ect!

      verhouding is natuurlijk hoe groot de eters zijn.
      vaak doe ik 1 ons vlees p.p
      en aardappels ja een zakje is voor 4 personen…
      de sous is altijd een gokje helaas
      Eet smakelijk!!

      voor de echte durfals het recept van de roux
      1 deel boter
      1 deel bloem
      1 deel melk (of room)

      doe de boter in de pan en laat het smelten
      doe de bloem in de pan en roer het.
      de de deel melk langzaam bij…
      word het te dik..doe gerust melk bij en te dun bloem.
      doe er gerastpte kaas bij….
      en je hebt een kaas sous (kerrie..=kerriesous,mostert=mostret sous ect ect)
      heb je klontjes…de staaf mixer is je held (of zeef de sous door een….zeef)

      #26658
      biertje
        • Offline
          • Berichen:42
          • ★★
          • Gevorderd

        dit mag geen lasange heten. Lasange is een pasta/deeg gerecht. gemaakt van tarwe. nu ga jer aardappelen in verwerken dus dat kan niet.
        gewoon dus hollandse pot, aardappelen met gehakt en kaassaus, huppekee in de over. mogelijk mik je er een bloemkool doorheen, ff blancheren, en je hebt een voedzame maaltijd.

        Overigens zijn we er in nederland een kei in om originele gerechten te verbasteren en dan roepen dat we lekker origineel buitenlands eten. voorgerechten promoveren we zonder probleem tot hoofdgerecht, wokken wordt sudderen etc. en natuurlijk alles met de hulp van de heren maggi en knorr met hun zakjes. deze hadden we vroeger niet, restaurant gebruiken ze niet dus een absoluut overbodig product die nog slecht zijn voor de gezondheid met alle smaakversterkers, natrium etc. flikker die zooi weg en ga over op normale verse kruiden

        #26659
        partybird
          • Offline
            • Berichen:392
            • ★★★
            • Competent

          @biertje wrote:

          dit mag geen lasange heten. Lasange is een pasta/deeg gerecht. gemaakt van tarwe. nu ga jer aardappelen in verwerken dus dat kan niet.
          gewoon dus hollandse pot, aardappelen met gehakt en kaassaus, huppekee in de over. mogelijk mik je er een bloemkool doorheen, ff blancheren, en je hebt een voedzame maaltijd.

          Overigens zijn we er in nederland een kei in om originele gerechten te verbasteren en dan roepen dat we lekker origineel buitenlands eten. voorgerechten promoveren we zonder probleem tot hoofdgerecht, wokken wordt sudderen etc. en natuurlijk alles met de hulp van de heren maggi en knorr met hun zakjes. deze hadden we vroeger niet, restaurant gebruiken ze niet dus een absoluut overbodig product die nog slecht zijn voor de gezondheid met alle smaakversterkers, natrium etc. flikker die zooi weg en ga over op normale verse kruiden

          mmm dit is een recepten hoekje en je kan hier terecht voor vragen over koken.
          ik zit hier niet te wachten op grammaticaal advies of een uitleg wat presies lasagne is.
          ook commentaar over magie en ander kant en klaare sousen mag je een eigen topic beginnen.
          of maak een minie moppen trommel voor de humor 😉
          overgens in mijn recept “zakjes/magie” loos en is berijd met verse dingen, zelf hou ik rekening met mensen die geen tijd hebben of onervaren zijn…voor hen is er kant en klare sousen,zakjes en vertel een alternatief voor de roux.

          #26660
          Annette
            • Offline
              • Berichen:8991
              • ★★★★★
              • Expert

            @biertje wrote:

            dit mag geen lasange heten. Lasange is een pasta/deeg gerecht. gemaakt van tarwe. nu ga jer aardappelen in verwerken dus dat kan niet.
            gewoon dus hollandse pot, aardappelen met gehakt en kaassaus, huppekee in de over. mogelijk mik je er een bloemkool doorheen, ff blancheren, en je hebt een voedzame maaltijd.

            Overigens zijn we er in nederland een kei in om originele gerechten te verbasteren en dan roepen dat we lekker origineel buitenlands eten. voorgerechten promoveren we zonder probleem tot hoofdgerecht, wokken wordt sudderen etc. en natuurlijk alles met de hulp van de heren maggi en knorr met hun zakjes. deze hadden we vroeger niet, restaurant gebruiken ze niet dus een absoluut overbodig product die nog slecht zijn voor de gezondheid met alle smaakversterkers, natrium etc. flikker die zooi weg en ga over op normale verse kruiden

            Wat is er mis mee om je gerechten wat creatiever op te dienen? Die gehaktbal en urenlang gekookte andijvie van oma was geen vreten, dus dit klinkt een stuk smakelijker!

            Het lijkt me heerlijk, aardappellasagne.

            Hoe denk je dat pizza is ontstaan? Ook alle restjes van oma, op een plaatje brood….

            #26661
            partybird
              • Offline
                • Berichen:392
                • ★★★
                • Competent

              @Annette wrote:

              Hoe denk je dat pizza is ontstaan? Ook alle restjes van oma, op een plaatje brood….

              leuk weetje…als ik het goed heb, hadden de arme inwoners van de “laars” geen bord maar wel geld om brood te maken…dus die brood werd een bord (met restjes er op),wel de meeste gerechten zijn zeker ontstaan door restjes!
              de bekende spaghetti bolgenase was gewoon een kliekje!
              je hebt hele maal gelijk Annette!

              #26662
              poldermeisje
                • Offline
                  • Berichen:14895
                  • ★★★★★
                  • Expert

                tja…wat is er mis met recepten een beetje opleuken. en iedereen doet dit op zijn of haar eigen wijze.
                ik heb in Indonesië gewoond en daar heb je Nasi Rames. een lekkere rijst als basis en daar zitten allerlei gerechtjes omheen. meestal waren dit overblijvertjes van de dag ervoor. maar wel érg lekker. dingen met vlees, vis of ei. vaak extra gekruid om bederf tegen te gaan.
                ik houd er wel van als mensen creatief in de keuken zijn. zeker als je vaak in je eentje staat te koken. dan is enige creativiteit een uitkomst. van weinig….toch iets maken.
                selamat makan zeggen ze in Indonesië….smakelijk eten dus.
                😀

                #26663
                Shopaholic
                  • Offline
                    • Berichen:488
                    • ★★★
                    • Competent

                  Vind het juist leuk als mensen creatief zijn in de keuken!
                  En wat maakt mij het nou uit hoe het genoemd wordt? Als het maar lekker is!

                  #26664
                  partybird
                    • Offline
                      • Berichen:392
                      • ★★★
                      • Competent

                    @Shopaholic wrote:

                    En wat maakt mij het nou uit hoe het genoemd wordt? Als het maar lekker is!

                    kijk dat vind ik nou ook!!

                    thanks annete,poldermeisje en shoppie voor jullie support!

                    #26665
                    biertje
                      • Offline
                        • Berichen:42
                        • ★★
                        • Gevorderd

                      je hoefde het niet als een persoonlijke aanval te voelen.
                      maar als je nog meer recepten wilt, ik kan je er wel een paar geven als hobby kok

                      #26666
                      partybird
                        • Offline
                          • Berichen:392
                          • ★★★
                          • Competent

                        @biertje wrote:

                        je hoefde het niet als een persoonlijke aanval te voelen.
                        maar als je nog meer recepten wilt, ik kan je er wel een paar geven als hobby kok

                        ik vat het niet als een persoonlijke aanval maar je humor bevalt me niet echt.
                        en ik vat het op dat je de forum’er niet serieus neemt als je over iedere onderwerp een “grapje” te maken het moet wel gezellig blijven hier elke forum’er moet hier zich thuis voelen.

                        ps wil je graag recepten kwijt ik zal zeggen hou de forum actief en plaats je creatie in een nieuw topic in koken!

                        @poldermeisje wrote:

                        tja…wat is er mis met recepten een beetje opleuken. en iedereen doet dit op zijn of haar eigen wijze.
                        ik heb in Indonesië gewoond en daar heb je Nasi Rames. een lekkere rijst als basis en daar zitten allerlei gerechtjes omheen. meestal waren dit overblijvertjes van de dag ervoor. maar wel érg lekker. dingen met vlees, vis of ei. vaak extra gekruid om bederf tegen te gaan.
                        ik houd er wel van als mensen creatief in de keuken zijn. zeker als je vaak in je eentje staat te koken. dan is enige creativiteit een uitkomst. van weinig….toch iets maken.
                        selamat makan zeggen ze in Indonesië….smakelijk eten dus.
                        😀

                        nog ff steeds (een piep klein beetje) oftopic.. 😳
                        poldermeisje:…als je nog lekkere Indonesische recepten weet….
                        wil je ze met ons delen?

                      10 berichten aan het bekijken - 1 tot 10 (van in totaal 10)
                      • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.