Ingredienten: (4 pers.)
1kg aardappelen
1dl melk
50g boter
1 rode paprika
4 uien
2 teentjes knoflook (geperst)
75g belegen geraspte kaas
4 eieren
1dl koffieroom
1 theelepel Worcestershiresaus (eventueel)
zout
peper
nootmuskaat
Bereidingswijze:
Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout gaar.
Maak de uien schoon en snijdt ze in ringen.
Maak de paprika schoon en snijdt ze in kleine reepjes.
Verhit de boter in een pan en fruit hierin de uiringen glazig.
Voeg de paprika toe en bak deze even mee.
Pers de knoflook boven de pan uit.
Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer er de melk, peper en nootmuskaat door.
Vet een ovenschaal in en schep hierin de aardappelpuree.
Schep het ui- paprikamengsel erbovenop en bestrooi het met de geraspte kaas.
Klop in een kom de eieren los met de koffieroom, wat zout, peper, en de Worcerstershiresaus.
Giet het eiermengsel over de geraspte kaas in de schaal.
Zet de schaal ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden, tot de eieren zijn gestold.
Eet smakelijk!