Ingrediënten:
3 liter water
1 pond bruine bonen (nacht weken)
1 mergpijp
1 pond rundergehakt (balletjes draaien)
1 wortel
1 prei
6 grote uien
1 paprika
3 stengels selderij
4 vleesbouillontabletten
4 teentjes knoflook (geperst)
1 eetlepel sambal (voor de liefhebber)
4 blaadjes laurier
2 kruidnagels
zout en peper
Handje vermicelli, óf 1 á 2 kopjes rijst
Bereidingswijze:
Alle ingrediënten samen koken, ongeveer anderhalf uur, behalve de gehaktballetjes.
De soep pureren met de staafmixer, opnieuw koken, balletjes toevoegen + klein handje vermicelli of rijst.
Alles nog even doorkoken.
Lekkerder is het, als je het een dag van tevoren bereid, dan kan het even indikken en is het smakelijker.
Eet smakelijk!
PS: Hou rekening met je naasten…