zo ik ga weer een receptje plaatsen
ben pas geleden naar engeland geweest en daar hebben ze de lekkernij wat cheese cake heet!
ja u lees het goed KAAS cake.
Wij hier in Nederland eten we Kwark taart..en dit engelse lekkernij is daar een neefje van!
Juist dat dit niet in Nederland is zochte ik het receptje via een zoek machine
omdat dit receptje erg lekker was wil ik dit graag met jullie delen.
echt kaas achtig was hij niet omdat ik mon chou gebruikte…
en ik heb geklopt eiwit (van 1 ei) gebruikt om de boel te verstevigen!
Wat heb je nodig!
– 300 gram roomkaas (moun chou of philadelpha of de eigen merk van deze a merken!)
– Bekertje slagroom (ik heb 200gr gebruikt)
– 50 gram witte basterdsuiker
– 180 gram witte chocolade (ik zelf heb 100gr gebruikt omdat de chokola zo overheert,,dus heb ik wat minder gedaan)
– 1 vanillestokje
– 100 gram boter
– 1 citroentje
– Frambozencoulis (of –jam met beetje water)
– Half pak Digestive-koekjes (ik heb een kwart bostogne koeken en de ander helft maria koeken)
hoe maak je het..nou zo dus
Voor de bodem:
Maal de koekjes in een keukenmachine, als je die niet hebt, doe ze dan in een theedoek, vouw die dicht echt bewerk dit met een wijnfles/deeg roller
ga de boeter smelten en doe daarna je koek kruim er in.
druk deze mengsel in een springvorm en doe deze in de koelkast..ondertussen maak je de cheese mengsel.
de cheese mengsel
Roer de roomkaas met de suiker met een lepel zacht.
je hebt je vanille stokkie en maak een snee in het bidden van het stokkie..je ziet allemaal zwarte korltjes..die ga je er af schrappen en doe het bij de kaasmengsel (gebruikte stokje kun je in een pot suiker doen; na twee dagen heb je dan vanillesuiker).
Breek de chocolade en smelt deze.
Doe de choco bij de kaas en roer het lekker door elkaar
Voeg een kneepje citroensap toe voor de smaak. Proef veel tussendoor; is erg belangrijk.(wat te zuur is ook niet lekker
Klop de slagroom in een kom net voorbij lobbig, nog net niet stijf. Doe de slagroom bij de roomkaas en roer het door elkaar.
gooi je cheese prut in de vorm
na 3 uur heb je lekkere cheese cake..
maar mijn ervaring was dat hij uit elkaar rolde..
de volgende dag was hij lekker stevig.
eet smakelijk!