RECEPT: Erwtensoep

Forum Vragen en antwoorden Koken Recepten RECEPT: Erwtensoep

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 19)
  • Auteur
    Berichten
  • #13024
    Harka
      • Offline
        • Berichen:446
        • ★★★
        • Competent

      Wie van jullie heeft een goed recept voor echte erwtensoep?
      En niet van internet halen die ken ik al.

      Harka

      #37506
      Annette
        • Offline
          • Berichen:8991
          • ★★★★★
          • Expert

        Ik doe altijd zo ongeveer wat er op het pak staat. Alleen neem ik minder vet vlees, dus gewoon hamlappen of zo.
        En ik doe ook van die voorgesneden soepgroenten, van de groenteboer, lekker en snel!

        En echte rookwordt van de slager, geen voorverpakte van de super voor 1 euro, die vind ik niet lekker.

        Woensdag is het weer zover, dn ga ik lekker erwtensoep eten, maar ik hoef ze niet te maken, staat kant en klaar in de vriezer, over van de vorige keer!

        #37507
        Harka
          • Offline
            • Berichen:446
            • ★★★
            • Competent

          Dank je wel voor het antwoord.

          Ik ga er van uit dat het gesmaakt heefd. 😆

          Maar aan het resept heb ik niet zo veel. 😥

          Ik zoek nog maar verder.

          Harka

          #37508
          poldermeisje
            • Offline
              • Berichen:14895
              • ★★★★★
              • Expert

            Ingrediënten
            300 gram spliterwten
            400 gram vlees, kan b.v. soepvlees zijn
            2 laurierblaadjes
            8 takjes bladselderij
            3 kruidenbouillontabletten
            200 gram knolselderij
            2 aardappelen
            2 uien
            200 gram prei
            300 gram winterwortel
            5 takjes peterselie
            1 rookworst
            wat boter of margarine
            zout
            peper

            De erwten moeten meestal geweekt worden. De uien even bakken alvorens in de pan te doen.
            Nou en dan doe ik ongeveer alles samen in de pan en laat het lekker sudderen. Wel alles snijden natuurlijk.
            Ik kies altijd voor de worst van de HEMA.
            En zout en peper is naar eigen behoefte.
            Niet vergeten om de laurierblaadjes te verwijderen!!! De peterselie gaat er als laatst bij.
            Ik hoop dat het mag lukken.
            Het is een recept wat ik niet vaak maak. Je hebt er wel gasten voor aan tafel nodig want je gaat niet met een grote pan snert zitten in je eentje natuurlijk.
            Smakelijk eten!!!!! 😉

            #37509
            Annette
              • Offline
                • Berichen:8991
                • ★★★★★
                • Expert

              Het zal een stevig soepje worden zonder een scheutje water erbij! En dan moet je alles ook nog snijden? Wat een ingewikkeld recept zeg! 😉

              #37510
              poldermeisje
                • Offline
                  • Berichen:14895
                  • ★★★★★
                  • Expert

                Oei, vergeten erbij te zetten dat alles onder water moet staan als je het gaat koken. ( is eigenlijk vanzelfsprekend toch…maar dank voor je oplettendheid Annette ). En dat snijden? Is toch bijna geen werk…wat wortel, knolselderij, prei en aardappelen. Groente snijden hoort toch bij iedere maaltijd te gebeuren?
                In ieder geval wordt het een héérlijk soepje!!!!!
                😀

                #37511
                Harka
                  • Offline
                    • Berichen:446
                    • ★★★
                    • Competent

                  @ poldermeisje,

                  Dank je wel voor het recept, ik ga dit uitproberen.
                  Ik laat het dan wel even weten hoe het gesmaakt heefd.

                  Harka :mrgreen:

                  #37512
                  poldermeisje
                    • Offline
                      • Berichen:14895
                      • ★★★★★
                      • Expert

                    😉 smakelijk eten alvast!!! 😉

                    #37513
                    poldermeisje
                      • Offline
                        • Berichen:14895
                        • ★★★★★
                        • Expert

                      en Harka…is de soep intussen al bereid en gegeten? 😉

                      #37514
                      Harka
                        • Offline
                          • Berichen:446
                          • ★★★
                          • Competent

                        Nee, nog niet.

                        Dat zal nog wel even duren hoor.
                        Moet het eerst kouder worden. :mrgreen:

                        Harka

                        #37515
                        poldermeisje
                          • Offline
                            • Berichen:14895
                            • ★★★★★
                            • Expert

                          Nóg kouder? …de lente komt eraan hoor…missschien moet je het recept wel bewaren voor de volgende koude periode..de winter van 2011?
                          Maar…het is en blijft een goed recept.
                          😀

                          #37516
                          Harka
                            • Offline
                              • Berichen:446
                              • ★★★
                              • Competent

                            Hallo Poldermeisje,

                            Ik ben het niet helemaal eens met je recept.
                            Ok, het weer wel, maar het recept? :mrgreen:
                            Ik mis ribbetjes!!
                            Of, een varkenspoot.
                            Misschien in de winter van 2011.

                            Harka

                            #37517
                            poldermeisje
                              • Offline
                                • Berichen:14895
                                • ★★★★★
                                • Expert

                              🙁 Ik ben toevallig niet zo’n varkensvleeseter!!!!!! 🙁

                              #37518
                              Harka
                                • Offline
                                  • Berichen:446
                                  • ★★★
                                  • Competent

                                @poldermeisje wrote:

                                Ingrediënten
                                400 gram vlees, kan b.v. soepvlees zijn

                                @poldermeisje wrote:

                                Ik ben toevallig niet zo’n varkensvleeseter!!!!!!

                                Wat dan wel?
                                Een soepkip, wat zit er dan in soepvlees????

                                Sorry, voor de uitspraak. 😳 😳

                                Harka :mrgreen:

                                #37519
                                poldermeisje
                                  • Offline
                                    • Berichen:14895
                                    • ★★★★★
                                    • Expert

                                  Soepvlees is voor mij altijd rundvlees. Kijk maar eens bij de slager of supermarkt. Het heeft ook meer smaak. 😉

                                15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 19)
                                • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.