IJsbergsla crèmesoep 😀
Ingredienten voor 4 personen:
½ krop ijsbergsla
2 sjalotjes
2 teentjes knoflook
4 theelepels olie
2 eetlepels bloem
2x mespunt kerriepoeder
1 liter melk
2 kippenbouillon tabletten
4 eetlepels crème fraîche
(4 takjes kervel)
Voorbereiden:
De ijsbergsla schoonmaken en in dunne reepjes snijden.
De sjalotjes pellen en in vieren snijden. De teentjes knoflook pellen.
Bereiden:
In een soeppan de olie verhitten en hierboven de sjalotten en knoflook uitpersen, hierin de sla, het sjalotje en de knoflook 5 minuten zachtjes bakken.
De bloem en de kerriepoeder erdoor roeren. Scheutje voor scheutje al roerende de melk toevoegen en aan de kook brengen.
De bouillontabletten toevoegen en de soep 5 minuten zachtjes laten koken.
smakelijk eten…moet lukken hoor met deze heelijke ( makkelijk te bereiden) soep!!!!