Ik wil dit gerecht graag plaatsen omdat ik het nu al een paar keer gemaakt heb en de mensen die aan mijn tafel zaten het érg lekker vonden. Daarbij komt het gegeven dat het een makkelijk recept is!!!
Het recept is vooral bekend onder de naam KIP IN DE HOED. Deze naam ontleent hij aan het gegeven dat het een beetje lijkt op een soort hoed. De ingrediënten zitten als het ware onder een laag bladerdeeg verstopt en maken het dus extra verrassend. Het recept is voor 4 personen.
* 1 pakje bladerdeeg
* 1 pot kersen zonder pit ( 350 gr )
* 6 bolletjes gember
* 400 gram kipfilet ( als je vegetariër bent kun je dit door iets anders vervangen)
* 1 teentje knoflook
* 1 zakje kerriesaus ( Aldi, of knorr )
* 1 theelepel sambal
* 1 bekertje crème fraiche ( 200 ml )
* 50 gram geraspte belegen kaas
Oven verwarmen.
Gember fijnhakken, kipfilet in stukjes snijden.
Kip in hapjespan bruin bakken, knoflook erbij. Kersen laten uitlekken.
Kerriesauspoeder eroverheen strooien, gember, sambal, kersen en crème fraiche erdoor scheppen. 2 minuutjes laten pruttelen op laag vuur.
Vorm invetten, de vorm met het bladerdeeg bedekken.
Het mengsel van de kip in de vorm doen en de kaas eroverheen strooien.
De rest van het bladerdeeg boven op het geheel leggen, je sluit het hiermee. De bovenkant kun je eventueel bestrijken met wat melk.
Zo’n 30 tot 40 minuten in de oven en dan is het SMULLEN geblazen.
Frisse salade erbij is lekker.
ps…ik gebruik meestal een rol bladerdeeg, dit gaat makkelijker dan die plakjes.
Ik wens je SMAKELIJK ETEN!!!!