LAMSVLEES MET KIKKERERWTEN EN PRUIMEN ( Perzisch recept)
* 500 gram lamsvlees ( kunnen ook runderlappen zijn )
* peper en zout
* 1 lepel boter
* 2 lepels olie
* 1 ui
*1 flinke mespunt kaneel
* 1 mespunt nootmuskaat
* 2 kruidnagels
* stukje citroenschil
* sap van 1 citroen
* 250 gram gedroogde pruimen
* 1 blik kikkererwten
Snij het vlees in dobbelsteentjes en wrijf in met zout en peper.
Snipper de ui, fruit deze in de olie en boter.
Ui uit de pan halen en in het overgebleven vet het vlees rondom bruin bakken. Hierbij al de nootmuskaat en kaneel voegen.
Daarna de kruidnagels in een stukje van de citroenschil stoppen en erbij doen.
Het citroensap en net zoveel water erbij dat het vlees onder staat.
Een kleine 2 uur lekker op een zéér klein pitje laten sudderen.
Voeg de pruimen er op het laatst ook bij. Die mogen zo’n 20 minuten meestoven.
Op het allerlaatst de kikkererwten toevoegen, zeker de erwten uit blik zijn reeds gaar en hoeven enkel te worden opgewarmd.
Serveren met een geurige rijst en een tomatensalade.
Smakelijk eten. 😉
ps…mensen voor wie ik het had klaargemaakt wilden allemaal het recept….goed teken toch? 😀