INGREDIËNTEN (4pers)
1 groene paprika
1 ui
1 tak pruim/trostomaten
1 kippenbouillontablet
300 gram kipfilet
5 eetlepels olijfolie
3 teentjes knoflook
325 gram rijst (Pandan is erg lekker)
2 eetlepels koenjit (kurkuma)
250 gram grote gepelde garnalen
100 gram diepvriesdoperwten
peper en zout
gekookte mosselen in de schelp
BEREIDING
Voor je begint, marineer je de garnalen in olijfolie met 2 geperste knoflookteentjes.
Doe dit enkele uren ervoor.
Was de paprika, halveer hem en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in reepjes. Pel de ui en snipper hem fijn. Was de tomaten en halveer ze. Los vervolgens de bouillontablet op in zes deciliter heet water en houd de bouillon op een laag vuur warm. Snijd de kipfilet in grote repen. Verhit de olijfolie in een pan en bak de kip in acht minuten gaar, tezamen met 1 uitgeperste teen knoflook. Schep de kip uit de pan. Voeg de ui en de paprika toe aan het achtergebleven bakvet en bak het geheel drie minuten op een matig vuur. Schep de rijst door de groenten ,voeg de koenjit toe. Voeg de bouillon toe en laat het geheel afgedekt in twintig minuten gaar worden. Voeg de laatste tien minuten de tomaten, kip, garnalen, doperwten en mosselen toe. Breng tenslotte het geheel op smaak met peper en zout.
Eet smakelijk!