RECEPT: Simpele en heerlijke Paëlla

Forum Vragen en antwoorden Koken Recepten RECEPT: Simpele en heerlijke Paëlla

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
  • Auteur
    Berichten
  • #12829
    Katie
      • Offline
        • Berichen:340
        • ★★★
        • Competent

      INGREDIËNTEN (4pers)

      1 groene paprika
      1 ui
      1 tak pruim/trostomaten
      1 kippenbouillontablet
      300 gram kipfilet
      5 eetlepels olijfolie
      3 teentjes knoflook
      325 gram rijst (Pandan is erg lekker)
      2 eetlepels koenjit (kurkuma)
      250 gram grote gepelde garnalen
      100 gram diepvriesdoperwten
      peper en zout
      gekookte mosselen in de schelp

      BEREIDING

      Voor je begint, marineer je de garnalen in olijfolie met 2 geperste knoflookteentjes.
      Doe dit enkele uren ervoor.

      Was de paprika, halveer hem en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in reepjes. Pel de ui en snipper hem fijn. Was de tomaten en halveer ze. Los vervolgens de bouillontablet op in zes deciliter heet water en houd de bouillon op een laag vuur warm. Snijd de kipfilet in grote repen. Verhit de olijfolie in een pan en bak de kip in acht minuten gaar, tezamen met 1 uitgeperste teen knoflook. Schep de kip uit de pan. Voeg de ui en de paprika toe aan het achtergebleven bakvet en bak het geheel drie minuten op een matig vuur. Schep de rijst door de groenten ,voeg de koenjit toe. Voeg de bouillon toe en laat het geheel afgedekt in twintig minuten gaar worden. Voeg de laatste tien minuten de tomaten, kip, garnalen, doperwten en mosselen toe. Breng tenslotte het geheel op smaak met peper en zout.

      Eet smakelijk!

      #32649
      poldermeisje
        • Offline
          • Berichen:14895
          • ★★★★★
          • Expert

        leuk recept lijkt me maar is twee eetlepels koenjit niet érg veel? 😮

        #32650
        Katie
          • Offline
            • Berichen:340
            • ★★★
            • Competent

          Koenjit/Kurkuma heeft eigenlijk van zichzelf weinig smaak, het gaat alleen om het kleuren van de rijst.
          Je zou ook saffraan kunnen gebruiken.
          Maar het staat je natuurlijk vrij om jouw eigen hoeveelheden te hanteren, doe ik ook altijd met recepten, en meestal pakt het goed uit 😆

          #32651
          patrick89
            • Offline
              • Berichen:2
              • Beginner

            Klinkt goed, ga mijn vriendin vragen of ze het maakt:P nee hoor ik kook zelf ook, ben geemancipeerd

          4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
          • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.