RECEPT: Spaans Stoofvlees uit de Römer Topf

Forum Vragen en antwoorden Koken Recepten RECEPT: Spaans Stoofvlees uit de Römer Topf

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
  • Auteur
    Berichten
  • #12831
    Katie
      • Offline
        • Berichen:340
        • ★★★
        • Competent

      Ik heb vandaag zin in een ‘zonnig’ recept, dus trek ik de Römer Topf weer eens uit de kast!
      Hieronder een heerlijk recept voor 4 personen:

      Ingrediënten:

      500 g magere runderlappen
      2 uien
      2 grote winterwortels
      1 prei
      2 theelepels paprikapoeder
      4 teentjes knoflook
      1 eetlepel olijfolie
      3 dl gezeefde tomaten
      2 dl rode wijn
      1 vleesbouillontablet
      1 laurierblaadje
      1 theelepel tijm
      10 zwarte olijven zonder pit
      peper, zout
      2 takjes peterselie

      Bereidingswijze:

      Spoel de romertopf af en zet deze 15 minuten onder koud water.
      Snijd het rundvlees in grote stukken.
      Pel de ui en snij in stukken.
      Schrap de wortels en snij in plakken.
      Maak de prei schoon en snij in stukken.
      Bestrooi het vlees met paprikapoeder.
      Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees hierin al omscheppend goed bruin met de geperste knoflook.
      Schep de groenten in de romertopf.
      Voeg de gezeefde tomaten, rode wijn, vleesbouillontablet, laurierblaadje, tijm en 2,5 dl water toe.
      Voeg het vlees toe.
      Zet de romertopf afgesloten in de oven en stel de oven in op 250 graden en laat het vlees in ongeveer 2,5 uur gaar sudderen (af en toe even doorroeren).
      Verwijder het laurierblaadje.
      Snij de olijven in plakjes en voeg aan het vlees toe.
      Breng op smaak met peper en zout. Knip de peterselie fijn en strooi deze voor het opdienen over de saus.
      Lekker met gekookte pandan rijst.

      Eet smakelijk!

      #32973
      poldermeisje
        • Offline
          • Berichen:14895
          • ★★★★★
          • Expert

        Dit ga ik zeker een keer proberen.
        Ik zal zelf ook weer eens een lekker recept op de site zetten. Komt eraan…..
        :mrgreen:

        #32974
        Annette
          • Offline
            • Berichen:8991
            • ★★★★★
            • Expert

          Lekker, maarrre, de romertopf is al jaren geleden naar de kringloop vertrokken.

          #32975
          poldermeisje
            • Offline
              • Berichen:14895
              • ★★★★★
              • Expert

            die van mij ook maar ik maak het gewoon zónder die römerpot. zal best lukken…de ingrediënten zijn goed!!! 😉

            #32976
            Annette
              • Offline
                • Berichen:8991
                • ★★★★★
                • Expert

              Gewoon in de BK-pan?? Of in een ovenschotel??

              #32977
              poldermeisje
                • Offline
                  • Berichen:14895
                  • ★★★★★
                  • Expert

                Ik gebruik hiervoor een goede bakpan of wok. Er zijn meer recepten die op dit Spaans stoofvlees lijken.
                Gewoon eens uitproberen.
                In plaats van die runderlappen kun je in de Marrokaanse winkel heerlijk mals en betaalbaar lamsvlees kopen. Dat is sneller klaar.
                Ik ben benieuwd of het je gaat lukken.
                En ik kom snel met een toprecept van mij.
                😉

              6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
              • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.