Ik heb vandaag zin in een ‘zonnig’ recept, dus trek ik de Römer Topf weer eens uit de kast!
Hieronder een heerlijk recept voor 4 personen:
Ingrediënten:
500 g magere runderlappen
2 uien
2 grote winterwortels
1 prei
2 theelepels paprikapoeder
4 teentjes knoflook
1 eetlepel olijfolie
3 dl gezeefde tomaten
2 dl rode wijn
1 vleesbouillontablet
1 laurierblaadje
1 theelepel tijm
10 zwarte olijven zonder pit
peper, zout
2 takjes peterselie
Bereidingswijze:
Spoel de romertopf af en zet deze 15 minuten onder koud water.
Snijd het rundvlees in grote stukken.
Pel de ui en snij in stukken.
Schrap de wortels en snij in plakken.
Maak de prei schoon en snij in stukken.
Bestrooi het vlees met paprikapoeder.
Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees hierin al omscheppend goed bruin met de geperste knoflook.
Schep de groenten in de romertopf.
Voeg de gezeefde tomaten, rode wijn, vleesbouillontablet, laurierblaadje, tijm en 2,5 dl water toe.
Voeg het vlees toe.
Zet de romertopf afgesloten in de oven en stel de oven in op 250 graden en laat het vlees in ongeveer 2,5 uur gaar sudderen (af en toe even doorroeren).
Verwijder het laurierblaadje.
Snij de olijven in plakjes en voeg aan het vlees toe.
Breng op smaak met peper en zout. Knip de peterselie fijn en strooi deze voor het opdienen over de saus.
Lekker met gekookte pandan rijst.
Eet smakelijk!