Ingredienten (4 p)
ca. 700 gram aardappels, geschild
1 pak diepvries spinazie, hele blaadjes, in ieder geval niet gehakt
1 el grove mosterd
1 teen knoflook
zout en peper naar smaak
Eventueel erbij:
pikante worstjes, merguez oid
tomatenpuree (voor jus)
mosterd
Bereiding
Kook de aardappels gaar, ondertussen de spinazie bakken in wat olijfolie met de knoflook, als het bijna goed is 1 el mosterd er door mengen. Dit bij de gare aardappels doen en dit tot een stamppot maken met een scheutje melk en eventueel nog wat zout en peper erbij.
Erbij: in de pan van de spinazie de worstjes bakken, als die gaar zijn, de tomatenpuree eventjes meebakken en dan water erbij, hier een jus van maken met 1/2 tot 1 el grove mosterd. De worstjes op de stamppot serveren met de jus erbij.
Eet smakelijk!