RECEPT: Spinazie Stamppot

Forum Vragen en antwoorden Koken Recepten RECEPT: Spinazie Stamppot

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
  • Auteur
    Berichten
  • #12821
    Katie
      • Offline
        • Berichen:340
        • ★★★
        • Competent

      Ingredienten (4 p)

      ca. 700 gram aardappels, geschild
      1 pak diepvries spinazie, hele blaadjes, in ieder geval niet gehakt
      1 el grove mosterd
      1 teen knoflook
      zout en peper naar smaak

      Eventueel erbij:
      pikante worstjes, merguez oid
      tomatenpuree (voor jus)
      mosterd

      Bereiding
      Kook de aardappels gaar, ondertussen de spinazie bakken in wat olijfolie met de knoflook, als het bijna goed is 1 el mosterd er door mengen. Dit bij de gare aardappels doen en dit tot een stamppot maken met een scheutje melk en eventueel nog wat zout en peper erbij.

      Erbij: in de pan van de spinazie de worstjes bakken, als die gaar zijn, de tomatenpuree eventjes meebakken en dan water erbij, hier een jus van maken met 1/2 tot 1 el grove mosterd. De worstjes op de stamppot serveren met de jus erbij.

      Eet smakelijk!

      #32613
      Annette
        • Offline
          • Berichen:8991
          • ★★★★★
          • Expert

        Kijk , dit dan weer wel!

        Eigenlijk maak ik zo mijn boerenkool, maar dan ligt ie op mijn bord, neem een hap, en dan….. brrr, word ik misselijk. Raar mens ben ik! Meestal eten de mannen dus boerenkool, en ik een kliek zuurkool.

        Maar dit lijkt me echt lekker, en ga ik zeker proberen. Zeg ik dat het boerenkool is, kijken of ze het merken 😕

        #32614
        Katie
          • Offline
            • Berichen:340
            • ★★★
            • Competent

          Vast niet! Die kerels schuiven toch alles met grote schoffels naar binnen…Hmm…ja lekker schat…

        3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
        • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.