› Forum › Vragen en antwoorden › Koken › Recepten › RECEPT: Varkensvlees gestoofd in rode wijn
- Dit onderwerp bevat 8 reacties, 4 deelnemers, en is laatst geüpdatet op 16 jaren, 4 maanden geleden door poldermeisje.
-
AuteurBerichten
-
30 april 2008 om 11:17 #12692
nou hier dan een van mijn succesrecepten van mijn eetgroepje. ons eetgroepje heet: iets bijzonders. de naam heb ik verzonnen en ik vind het leuk om in mijn agenda te lezen….heee…vanavond iets bijzonders en dan zeker op de dagen dat ik zelf niet hoef te koken maar heerlijk mag aanschuiven.]
VARKENSVLEES GESTOOFD IN RODE WIJN
hoofdgerecht, 4 personen ( dit is aan te passen natuurlijk!!!)* 1 grote ui
* 1 grote rode paprika
* 2 grote aardappelen
* 500 gram hamlappen
* 150 gram chorizoworst
* olijfolie
* anderhalve dl rode wijn
* zout en peper.bereiding:
ui en paprika schoonmaken en in grote stukken snijden, aardappelen schillen en in blokjes snijden, vlees in stukjes snijden en chorizo ook.
vlees bakken met de chorizo samen. ui en paprika erbij doen. dan de aardappelen en de wijn ( eventueel wat water erbij als je wat minder alkohol wilt). peper en zout erbij, wil je het een beetje pittig dan extra peper.
aan de kook brengen en lekker op een klein pitje laten stoven ( 30 minuten).
ik voeg er zelf altijd een flinke teen knoflook bij trouwens.
nou….verder hoef je niks meer te doen want door de combinatie van de chorizo en de wijn krijgt het een heerlijke smaak. ik doe er een turks broodje of stokbrood bij. want er ontstaat veel vocht in de pan en aan tafel ga je lekker zitten soppen als het ware. je kunt er een frisse komkommersalade bij maken maar dit hoeft niet persé.best makkelijk nietwaar? ik wens jullie alvast smakelijk eten. volgende keer wederom iets bijzonders voor op tafel.
30 april 2008 om 14:30 #27589@poldermeisje wrote:
nou hier dan een van mijn succesrecepten van mijn eetgroepje. ons eetgroepje heet: iets bijzonders. de naam heb ik verzonnen en ik vind het leuk om in mijn agenda te lezen….heee…vanavond iets bijzonders en dan zeker op de dagen dat ik zelf niet hoef te koken maar heerlijk mag aanschuiven.]
VARKENSVLEES GESTOOFD IN RODE WIJN
hoofdgerecht, 4 personen ( dit is aan te passen natuurlijk!!!)* 1 grote ui
* 1 grote rode paprika
* 2 grote aardappelen
* 500 gram hamlappen
* 150 gram chorizoworst
* olijfolie
* anderhalve dl rode wijn
* zout en peper.bereiding:
ui en paprika schoonmaken en in grote stukken snijden, aardappelen schillen en in blokjes snijden, vlees in stukjes snijden en chorizo ook.
vlees bakken met de chorizo samen. ui en paprika erbij doen. dan de aardappelen en de wijn ( eventueel wat water erbij als je wat minder alkohol wilt). peper en zout erbij, wil je het een beetje pittig dan extra peper.
aan de kook brengen en lekker op een klein pitje laten stoven ( 30 minuten).
ik voeg er zelf altijd een flinke teen knoflook bij trouwens.
nou….verder hoef je niks meer te doen want door de combinatie van de chorizo en de wijn krijgt het een heerlijke smaak. ik doe er een turks broodje of stokbrood bij. want er ontstaat veel vocht in de pan en aan tafel ga je lekker zitten soppen als het ware. je kunt er een frisse komkommersalade bij maken maar dit hoeft niet persé.best makkelijk nietwaar? ik wens jullie alvast smakelijk eten. volgende keer wederom iets bijzonders voor op tafel.
pldermeisje erg lekker je receptje..
maar het is handig dat het in een nieuwe topic (onderwerp) komt
zo word de site overzichtelijk..en heel belangrijk we kunnen je lekkere recept makkelijker terug vinden! (wil je da zelf doen of jeroen??)30 april 2008 om 14:38 #27590wat dacht je van de afdeling toprecepten of smakelijk eten? of zoiets dan in ieder geval.
laat dat jeroen maar doen. die is daar erg handig in.
want je hebt gelijk….overzichtelijk blijven is belangrijk.
maar…ga je het een keertje maken begrijp ik?
alvast smakelijk eten dan. 😛3 mei 2008 om 10:03 #27591Ik heb van deze berichten een appart topic gemaakt zoals je ziet. Inderdaad duidelijker als ieder recept / tip / vraag in een appart topic (appart onderwerpje/bericht) zit.
”Ik heb een domme vraag…” Vragen zijn nooit dom, stel ze gerust!
3 mei 2008 om 10:58 #27592het is wel varkensvlees hoor!!!!!
en zou iets met toprecepten of iets dergelijks niet leuker zijn?
of iets van smakelijk eten misschien?
dat is iets meer herkenbaar. zeker ook voor mensen die geen vlees eten bijvoorbeeld.
wat denk je ervan?3 mei 2008 om 12:21 #27593Klink heel erg goed! Ga ik uitproberen!!
3 mei 2008 om 12:30 #27594@poldermeisje wrote:
het is wel varkensvlees hoor!!!!!
en zou iets met toprecepten of iets dergelijks niet leuker zijn?
of iets van smakelijk eten misschien?
dat is iets meer herkenbaar. zeker ook voor mensen die geen vlees eten bijvoorbeeld.
wat denk je ervan?Oeps. Tiep foutje. Heb het aangepast.
Een apparte categorie vind ik nu nog niet nodig… Misschien als we 50 of 100 berichten in de categorie ‘koken’ hebben dat ik het opsplits maar nu nog niet.
Voor “recepten” kan je wel al in het onderwerp de tekst “RECEPT:” erbij tiepen, dan zijn de recepten makkelijk te vinden (en evt. later makkelijk te verplaatsen naar een map/categorie ‘recepten’)
”Ik heb een domme vraag…” Vragen zijn nooit dom, stel ze gerust!
4 mei 2008 om 10:25 #27595@jeroen wrote:
Voor “recepten” kan je wel al in het onderwerp de tekst “RECEPT:” erbij tiepen, dan zijn de recepten makkelijk te vinden (en evt. later makkelijk te verplaatsen naar een map/categorie ‘recepten’)
he dat is mijn gewoonte wat ik doe als ik een recept heb gemaakt!
wat leuk als hij “officieel” word toegepast! 😉poldermeisje…ik denk dat ik dit recpt voor mijn ouders ga maken!
want zo nu en dan ga ik koken voor mijn ouders ik denk dat ze het heel lekker zullen vinden.4 mei 2008 om 19:33 #27596dat vind ik een leuk idee feestvogel, laat je me nog weten of het gesmaakt heeft ook? 🙄
-
AuteurBerichten
- Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.