Tips om gezond en makkelijk te eten

Forum Wij-Wel-Weten! Chat / Kletshoek / Allerlei Tips om gezond en makkelijk te eten

Dit onderwerp bevat 5 reacties, heeft 3 stemmen, en is het laatst gewijzigd door Online Online 4 weken geleden.
Dit onderwerp is 171 keer gelezen

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
  • Auteur
    Berichten
  • #85954
    poldermeisje
    poldermeisje
    • Offline
      • Berichen:14739
      • ★★★★★
      • Expert

    1. Havermout is goed voor je bloedsuikerniveau
    Havermout is rijk aan beta-glucanen. Dit zijn vezels die een hoog cholesterolgehalte doen verlagen en zo worden je bloedsuiker- en insulineniveaus lager. Dit is aan te raden aan mensen met diabetes.

    2.Je verbetert je weerstand
    Sommige stoffen in haver verlagen de kans op darm- en borstkanker, zo bleek uit meerdere Amerikaanse onderzoeken.

    3. Je gewicht blijft in balans
    Wanneer je havermout eet op een lege maag is dit goed om gewicht te verliezen.

    4. Je krijgt er energie van
    Havermout bevat verschillende koolhydraten die zorgen voor urenlang energie. Dit is dus erg goed om te eten voor het sporten.

    5. Hart- en vaatziekten
    De kans op hart- en vaatziekten neemt aanzienlijk af bij een hoge consumptie van havermout.

    6. Havermout bevat veel eiwitten
    Met slechts 8 eetlepels havermout krijg je al 15% van de dagelijkse eiwitbehoefte binnen.

    7. Schildklier
    Havermout bevat jodium en dit zorgt voor een goede werking van de schildklier. Deze zorgt er weer voor dat de productie van eiwitten in je lichaam goed geregeld wordt.

    8. Spijsvertering
    Bij een regelmatige consumptie van havermout draag je bij een een goede en gezonde spijsvertering.

    9. Het zorgt voor stevige botten
    Doordat in havermout calcium zit, zal het helpen om je te beschermen tegen botontkalking. Erg handig voor kinderen die nog in de groei zijn.

    10. Zenuwstelsel
    In havermout zitten B-vitaminen en die zijn heel erg goed voor je zenuwstelsel.

    Genoeg redenen dus om de dag voortaan te beginnen met havermout!

    Ik wilde dit met jullie delen…ik eet al járen iedere ochtend een bordje havermout…soms doe ik er een dadel, vijg of wat pruimen door…honing smaakt er ook lekker bij…het is makkelijk te maken en het ligt niet zwaar op de maag. Ik kook het niet met melk maar met rijstmelk…dit is beter voor mijn wat gevoelige darmen.

    Alvorens ik dit eet drink ik een glas warm water om mijn darmen te activeren.

    #85961
    jeroen
    jeroen
    • Offline
      • Berichen:1900
      • ★★★★★
      • Expert

    Bedankt voor de tip! Ga ik overwegen om te eten (ben nog gewend aan mijn botterhammetjes)


    ”Ik heb een domme vraag…” Vragen zijn nooit dom, stel ze gerust!

    #85974
    poldermeisje
    poldermeisje
    • Offline
      • Berichen:14739
      • ★★★★★
      • Expert

    Ben benieuwd hoe het jou gaat bevallen Jeroen…. 😆 

    #85982
    poldermeisje
    poldermeisje
    • Offline
      • Berichen:14739
      • ★★★★★
      • Expert

    Even ter aanvulling…ik hoop dat er meer mensen leuke tips hebben om lekker gezond én makkelijk te eten….

    We kunnen elkaar blij maken toch met goede en uitvoerbare tips.

    #86007
    poldermeisje
    poldermeisje
    • Offline
      • Berichen:14739
      • ★★★★★
      • Expert

    WORTEL GEMBER SOEP

    voor 4 personen

    • 500 gram wortel
    • 3cm verse gember, fijngehakt
    • 2 rode uien
    • 1 grote aardappel
    • 1 teentje knoflook
    • 2 eetlepels kokosolie
    • 1 theelepel komijnpoeder
    • 1 theelepel garam masala
    • 750 ml water
    • ter garnering: wat verse peterselie

    Hak de uien in ringetjes. Verwarm dan de kokosolie in een pan met een dikke bodem. Doe de ui en een snufje zout erin en leg de deksel op de pan. Laat de ui ongeveer 20 minuten zachtjes zweten. Hak ondertussen de knoflook en gember fijn, en hak de wortels en aardappel in grove stukken.

    Voeg, als de ui mooi zacht en zoet is geworden, de knoflook en gember toe, samen met alle specerijen. Bak het even een minuutje mee. Doe dan de wortels, aardappel en het water erbij. Breng het geheel aan de kook, en laat het zo’n 20 minuten doorsudderen.

    Als de wortel goed zacht is geworden, kun je de soep pureren met een staafmixer. Mocht je de soep toch wat flauw vinden dan mag er best wat zout en peper bij.

    Echt een lekker soepje…verwarmend ook….ik kikker er altijd helemaal van op. Maak een grote portie en vries het in…heb je altijd een lekkere soep op voorraad.

    #86068
    Online
    Online
    • Offline
      • Berichen:9
      • Beginner

    Ook met pompoen:

    Pikante pompoensalade

    Pikante pompoensalade
    <h3 class=”recipe_title_color”>Bereiding
    Aantal personen: 4

    Bereidingstijd: 1 uur

    Ingrediënten

    • 300 g gesneden pompoen, in blokjes van 2 cm
    •  300 g bloemkoolroosjes
    • 200 g afgespoelde bruine of oranje linzen
    • 1 el olie
    • 3 flinke uien, in schijven
    • 1 rode paprika, in dunne reepjes
    • 350 mg tahoe, in kleine blokjes gesneden
    • 0,5 theelepel kaneel
    • 0,5 theelepel allspice of piment
    • snufje saffraan of koenjit
    • 40 g zonnebloempitten
    • 15 g verse munt, gehakt
    • 100 g magere of halfvolle yoghurt

    Bereiding:
    Kook de pompoen en de bloemkool gaar en laat ze goed uitlekken. Doe de linzen in een grote pan water, breng ze aan de kook en laat ze 20 minuten pruttelen tot ze gaar zijn. Laat ze daarna goed uitlekken. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak hierin de uien en de paprika 20 minuten tot ze gekarameliseerd zijn. Neem de helft van de uien uit de pan en houd die apart. Doe dan de tahoe, kaneel, all spice, saffraan, zonnebloempitten en een eetlepel water in de pan en bak dit alles bij matige temperatuur tot alle water geabsorbeerd is en de tahoe goudbruin is gekleurd. Doe de linzen, het tahoe mengsel, de pompoen, de bloemkool en de munt in een kom en schep dit voorzichtig door elkaar.

    Verdeel de salade over vier borden en leg er wat gebakken uien en een dot yoghurt op.


    Business has only two functions – marketing and innovation. – Milan Kundera

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.