😀 Onderstaand succesrecept ( heel makkelijk te maken ) wil ik jullie niet onthouden: Smakelijk eten alvast!!!!! 😀
Visfilet met Oosterse saus
Ingrediënten
• 2 el zonnebloemolie
• 2 tenen knoflook, gesneden
• 3 bosuitjes, in ringen
• 1 tl kerriepoeder
• 1 tl gemberpoeder (djahé)
• 2 el ketjap manis
• 200 ml kokosmelk
• 1 limoen, schil geraspt en vrucht uitgeperst
• 500 gram tilapiafilet
• 1 tl sambal badjak
1. Bereiden
Fruit in zonnebloemolie de knoflook en bosuitjes, voeg ook kerriepoeder en gemberpoeder toe. Voeg ketjap manis, kokosmelk en de limoenrasp aan de pan toe. Leg de visfilets in de saus, laat ze tegen de kook aan in ca. 8 min gaar worden. Schep ze dan op een schaal en breng de saus dan zacht kokend op smaak met zout, de sambal badjak en limoensap. Rijst of aardappeltjes en wortel puree erbij en smullen maar.
WortelpureeIngrediënten
• 1 zak winterpeen (1 kg)
• 5 teentjes knoflook
• 2 uien
• 1 citroen
• 5 eetlepels olijfolie
• ½ zakje verse peterselie (30 g)
1. Bereiden
Wortels schillen en in kleinstukjes snijden. Knoflook en uien pellen en snipperen. 1/3 van citroen afsnijden en uitpersen. In diepe pan 3 el olie verhitten, wortel en uien 5 min. bakken. Knoflook toevoegen en nog 2 min. bakken. Citroensap en 3 dl water toevoegen, in ca. 30 min met deksel op pan koken op matig vuur, tot water verdampt en wortel gaar is. Fijnstampen, naar smaak zout en peper toevoegen. Peterselie schoonmaken en fijnhakken en door wortelpuree mengen.