WAO-herkeuring wie weet het ?

Forum Vragen en antwoorden Overige / diversen vragen WAO-herkeuring wie weet het ?

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • #12645
  anna
   • Offline
    • Berichen:1
    • Beginner

   Ik ben 51 jaar. In 2003 heb ik tijdens een skivakantie mijn onderbeen verbrijzeld tot in het kniegewricht. Mijn werk als verpleegkundige kon ik daarna niet meer doen. Inmiddels ben ik 5 operaties verder en het lopen gaat redelijk. Ik heb een knieprothese. Ik zou mijn “oude” werkzaamheden onmogelijk kunnen doen omdat ik toch nog steeds behoorlijk beperkt ben in bewegen. Nog 2 x per week ga ik naar de fysio therapie. Ik ben 2 x gekeurd, volgens de “oude normen”. Beide keren ben ik volledig arbeidsongeschikt verklaard (80-100%).
   Hoe zal het verder gaan ? Bestaat er een kans dat ik opnieuw opgeroepen wordt voor een herkeuring en dat ik dan alsnog opnieuw aan het werk zou moeten gaan of ben ik hiervan gevrij-waard ?
   Bij de aanvang van het nieuwe kabinet zijn de richtlijnen inzake de leeftijdsgrens voor de herkeuringen gewijzigd, maar is het dan ook zo dat ik geen oproep meer krijg ?

   #19891
   Shopaholic
    • Offline
     • Berichen:488
     • ★★★
     • Competent

    Dit is wat ik heb gevonden op internet:

    Eenmalige herbeoordeling voor WAO, WAZ en Wajong
    Vanaf 1 oktober 2004 beoordelen we uw mogelijkheden om te werken met nieuwe, strengere regels. We kijken nu vooral naar wat u met uw lichamelijke of psychische klachten nog wél kunt doen. U krijgt daarvoor een eenmalige herbeoordeling. De herbeoordeling bestaat uit een medisch onderzoek door een arts van UWV en een gesprek met een arbeidsdeskundige. Kijk voor meer informatie ook in het Dossier Herbeoordeling.

    Wie worden herbeoordeeld?
    UWV nodigt iedereen voor eenmalige herbeoordeling uit die tussen 31 juli 1993 en 1 oktober 2004 een WAO-, WAZ-, of Wajong-uitkering heeft gekregen. U kunt met ons afspreken dat uw herbeoordeling wordt uitgesteld als u in een re-integratietraject zit.

    U krijgt géén eenmalige herbeoordeling als u:

    geen uitkering meer ontvangt;
    op 1 juli 2004 ouder dan 50 jaar was. Dit betekent niet dat u nooit meer een herbeoordeling krijgt. Als uw inkomen of gezondheid verandert moet u dat doorgeven aan UWV. Wij nodigen u dan uit voor een nieuwe beoordeling.
    Op 1 juli 2004 tussen 45 en 50 jaar?
    De regering heeft besloten dat mensen die op 1 juli 2004 tussen 45 en 50 jaar oud waren (geboren tussen 1 juli 1954 en 1 juli 1959) geen herbeoordeling krijgen volgens de nieuwe strengere regels.
    Valt u in deze leeftijdsgroep en heeft u de herbeoordeling volgens de nieuwe, strengere regels al achter de rug? Dan gaat UWV uw herbeoordeling en uitkering opnieuw bekijken. Maar nu volgens de oude soepele regels. Dat kan betekenen dat uw uitkering verandert, of dat u alsnog een uitkering krijgt.

    Bent u volledig arbeidsongeschikt?
    Als u bent herbeoordeeld volgens de nieuwe strengere regels verandert er niets. We gaan uw uitkering dus niet opnieuw bekijken.
    Als u nog niet bent herbeoordeeld, krijgt u hiervoor nog een uitnodiging. Wij beoordelen dan uw arbeidsongeschiktheid volgens de oude soepele regels.
    Hoe zit het met uw herbeoordeling?
    Wilt u weten wat de besluiten van de regering over de herbeoordeling voor u betekenen? Bekijk welke van deze drie situaties voor u geldt:

    U was op 1 juli 2004 tussen 45 en 50 jaar en bent WEL herbeoordeeld volgens de nieuwe strengere regels
    U heeft een brief ontvangen met de keuze of u herbeoordeeld wilde worden volgens de oude, soepele regels. U kon er ook kiezen voor een nieuw gesprek met de verzekeringsarts omdat uw gezondheid veranderd is. Wij hebben u hiervoor waarschijnlijk al uitgenodigd. Voor de meeste mensen hebben wij de uitkering inmiddels opnieuw berekend. Hebben wij uw uitkering nog niet bekeken? Het is ons streven om dit in januari 2008 te doen. U hoeft hiervoor geen actie te ondernemen.
    U was op 1 juli 2004 tussen 45 en 50 jaar en bent NIET uitgenodigd voor een herbeoordeling
    U krijgt nog een uitnodiging. We beoordelen u volgens de oude, soepelere regels. U hoeft niets te doen.
    U was op 1 juli 2004 tussen 45 en 50 jaar en u zat midden in de herbeoordeling
    In 2008 kijken wij opnieuw naar uw situatie. U bent waarschijnlijk al door uw regiokantoor benaderd. Heeft u nog niets gehoord? U hoeft niets te doen, u krijgt vanzelf bericht.
    Word ik vaker beoordeeld?
    Na de eenmalige herbeoordeling kunnen wij u opnieuw uitnodigen voor een herbeoordeling. Dit doen wij als uw situatie verandert. Bijvoorbeeld als uw gezondheid verbetert of verslechtert. Of als u meer of minder gaat verdienen. U moet dit altijd doorgeven aan UWV.

   2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
   • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.