Wat eten julie vandaag???

Forum Vragen en antwoorden Koken Wat eten julie vandaag???

7 berichten aan het bekijken - 106 tot 112 (van in totaal 112)
  • Auteur
    Berichten
  • #15198
    partybird
      • Offline
        • Berichen:392
        • ★★★
        • Competent

      @Annette wrote:

      😆 😆 😆

      maar salden kan ook lekker zijn hoor..lekker met uitgebakken brood en spekjes 😀

      #15199
      kees
        • Offline
          • Berichen:284
          • ★★★
          • Competent

        Ik heb vandaag vrij en mijn vrouw moet werken. Zit te denken wat ik ga klaarmaken.

        Ik denk aan pasta , met kleine gehaktballetjes met knoflook, paprika en ui grof gesneden, deze even roerbakken.
        dan een kleine salade van witlof en verse basilicun met gerookte forel.

        #15200
        poldermeisje
          • Offline
            • Berichen:14895
            • ★★★★★
            • Expert

          Klinkt goed hoor…je bent nieuw op deze site begrijp ik? Welkom!!!!! 😉

          #15201
          kees
            • Offline
              • Berichen:284
              • ★★★
              • Competent

            @poldermeisje wrote:

            Klinkt goed hoor…je bent nieuw op deze site begrijp ik? Welkom!!!!! 😉

            Yep ben nieuw, kreeg een mailtje van Jeroen. zo ben ik hier tercht gekomen.
            Ik zit op 2 fitness fora’s waarvan ik op 1 moderator ben.
            Kijken wat er hier zoal is.

            #15202
            SabrinaDM
              • Offline
                • Berichen:8
                • Beginner

              Hmm, weet nog niet wat er bij ons op het menu staat… Heb wel erg zin in zalm, dus ik denk dat het een stamppotje wordt met zalm, aardappels, veldsla en wat tomaatjes. Heb het recept ooit eens in de Allerhande gevonden geloof ik, is nog altijd favoriet. :mrgreen:

              #15204
              poldermeisje
                • Offline
                  • Berichen:14895
                  • ★★★★★
                  • Expert


                AVOCADO-CHOCOtaart
                Ingrediënten:

                Voor het beslag:

                375 gram tarwebloem
                35 gram cacaopoeder
                1/2 tl zout
                2 theelepel bakpoeder
                2 theelepel zuiveringszout
                400 gram kristalsuiker
                1 rijpe avocado
                60 milliliter zonnebloemolie of een andere neutrale, plantaardige olie + extra voor invetten
                475 milliliter water
                2 eetlepel azijn
                2 theelepel vanille-extract

                Voor de avocadocrème:

                2 medium zeer rijpe avocado’s, (225 gram vruchtvlees)
                2 theelepel sap van een citroen
                475 gram poedersuiker
                1/2 theelepel vanille-extract

                3 bakvormen van 18 centimeter

                Bereiding:

                Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet de bakvormen in met olie.

                Zeef alle droge ingrediënten, behalve de kristalsuiker, boven een mengkom.

                Prak de avocado fijn in een kom en voeg alle natte ingrediënten toe. Doe hier de suiker bij en roer het door elkaar.

                Meng de natte met de droge ingrediënten in één keer met elkaar en klop dit met een garde net zo lang door tot het een glad beslag is. Verdeel het beslag over de bakvormen en bak ze 35-40 minuten in de oven tot een satéprikker er schoon en droog uitkomt.

                Laat de cakes 15 minuten in de bakvormen afkoelen. Haal ze uit de vormen en laat ze volledig afkoelen op een taartrooster.

                Maak ondertussen de avocadocrème. Schil de avocado’s, haal te bruine plekken eruit. Prak het vruchtvlees fijn en schep het in de mengkom van een staande mixer. Voeg het citroensap toe en klop de avocado’s tot ze iets lichter van kleur zijn geworden. Dit duurt ongeveer 3 minuten. Voeg beetje bij beetje de poedersuiker toe en schraap af een toe de rand van de kom schoon met een spatel. Klop nog 2 minuten goed door en voeg het vanille-extract toe.

                Leg een cakelaag op een bord en besmeer met de helft van de avocadocrème. Leg de tweede cakelaag erop en smeer de rest van de avocadocrème erop.

                Door de citroen wordt de avocadocrème niet bruin. Maar bewaar de taart wel in de koelkast.

                #15203
                jeroen
                  • Offline
                    • Berichen:2004
                    • ★★★★★
                    • Expert

                  Jum jum jum ziet er lekker uit!


                  ”Ik heb een domme vraag…” Vragen zijn nooit dom, stel ze gerust!

                7 berichten aan het bekijken - 106 tot 112 (van in totaal 112)
                • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.