ziek

11 berichten aan het bekijken - 1 tot 11 (van in totaal 11)
 • Auteur
  Berichten
 • #13256
  Marleen
   • Offline
    • Berichen:36
    • ★★
    • Gevorderd

   Hallo allemaal,
   Al zo’n 2 maanden ben ik erg aan het kwakkelen. Ik heb de ene na de andere verkoudheid. Dat heb ik normaal ook, omdat ik veel sneller virussen opvang omdat ik astma heb. Maar daarbij is de laatste 1 1/2 maand heel erg wisselend geweest. Ik ben al weken niet fit, maar ga wel gewoon naar school en andere activiteiten. (Volleybal de laatste tijd niet, ik had namelijk een gescheurde kuitspier) Vaak ben ik rond 5 uur thuis en moet dan aan mijn huiswerk beginnen, maar daar ben ik dan gewoon veel te moe voor zonder echt veel gedaan te hebben. Zo heb ik vandaag:

   Opstaan om 6:30, aankleden, douche+make-up+haren en ontbijten. Zo rond 7:45 ben ik op mijn fiets gestapt op naar school, dat is zo’n 20/25 minuten fietsen. Op school aangekomen ben ik alleen maar naar m’n kluisje gelopen en daarna naar de les. Ik had vandaag 40 minutenrooster en 7 lesuren, dat is t/m 13:50. Nadat ik uit was heb ik nog een tijdje in de aula gezeten met wat vriendinnen en had ik een gesprek met mijn oude mentor en ben ik rond 14:30 weggefietst, toen even naar de jumbo gegaan omdat ik nog wat snoep en chips moest kopen. (5 minuten fietsen) Daarna ben ik meteen door naar huis gegaan, en was ik rond 15:00 thuis. Ik ben even naar m’n basisschool gegaan om eventjes te kletsen, al was ik daar niet heel erg lang ivp oudergesprekken. Rond 15:30/16:00 was ik weer thuis en ben ik achter de computer gaan zitten en heb ik verder niks meer gedaan. En op dit moment zit ik hier met mijn ogen half open, helemaal futloos en hartstikke slaperig voor het beeldscherm.

   Weet iemand wat dit kan zijn?

   Alvast Bedankt, Groetjes Marleen.

   #47347
   Annette
    • Offline
     • Berichen:8991
     • ★★★★★
     • Expert

    Hoi Marleen,

    Het is op jouw leeftijd allemaal niet zo makkelijk om overal maar aan te voldoen en mee te doen met alle anderen. Je wilt niks missen het liefst, en voldoen aan de “eisen” die anderen aan je stellen. En je kunt je erg onzeker voelen over jezelf.
    Als ik kijk naar jouw dag van vandaag dan vallen me een aantal dingen op:

    1. Je staat ruim op tijd op. 5 kwartier voor je de deur uit gaat. Het lijkt mij ruim aan de tijd. Ikzelf heb aan 3 Kwartier genoeg. Toch kan het zijn dat jij meer tijd nodig hebt, maar wat belangrijker is, hoe lang heb je geslapen? Ging je om 10.00 uur slapen, of pas om 1 uur?

    2. Je krijgt voldoende beweging, namelijk minimaal 2x 20 minuten fietsen. Dat is in principe genoeg, maar iets meer kan geen kwaad. Bewging is altijd belangrijk en nodig om je lekker te voelen en conditeie op te doen.

    3. Je ging naar de Jumbo om chips en zo te kopen. Je eetpatroon kan heel veel invloed hebben op hoe jij je voelt. Veel suiker is niet goed. Daar kan je behoorlijk last van hebben. Eet je goed? Voldoende fruit of hou je hier helemaal niet van?

    4. Heb je vriendinnen? Was er iemand thuis om je verhaal aan te doen? Kun je goed met je ouders overweg? etc.

    Uiteindelijk begrijp ik uit je verhaal dat je vooral moe bent…. Dat kan zoveel oorzaken hebben. Sta je onder controle van een kinder- of longarts? Misschien kunnen zij dan bekijken of jouw vermoeidheid normaal is. Op jouw leeftijd gebeurt er een hoop in je lichaam en je hoofd en ook dat kan een rol spelen. Verder is ook je leefomgeving erg belangrijk.

    Ook kan je altijd naar je huisarts gaan. Hij/zij heeft een beroepsgeheim, dus dat kan zonder medeweten van je ouders mocht je daar behoefte aan hebben.

    #47348
    Annette
     • Offline
      • Berichen:8991
      • ★★★★★
      • Expert

     ***mijn bericht ging raar doen, dus hier even verder*****

     Het kan zijn dat er “iets” in je leven is wat moeilijk is. Daar kun je heel erg moe van worden. Als dat zo is, zoek dan hulp. Een vriendin, mentor of eventueel een kindertelefoon kan een eerste stap zijn!

     Sterkte meid, en succes!

     Annette

     #47349
     poldermeisje
      • Offline
       • Berichen:14895
       • ★★★★★
       • Expert

      Dag Marleen,
      Annette heeft het mooi op een rijtje gezet.
      Veel kan er ik er niet aan toevoegen.
      Het is een gegeven dat er de jeugd van tegenwoordig nogal wat te verwerken krijgt.
      Er gebeurt veel in de wereld en door alle media komt het ook allemaal op je bordje terecht. Er “moet ” van alles…er wordt veel van de jongeren verwacht.
      Maar misschien speelt er meer en een gesprek met de huisarts kan al een begin zijn.
      Misschien nog eens een bloedtest doen?
      Eet je goed…heb je échte honger?

      En weet je Marleen..ik heb twee nichtjes van bijna 16 jaar. Nou…die zijn dus ook vaak moe…en ze kunnen ook niet goed uitleggen waardoor het komt. Hun huisarts had wel gezegd dat snel groeien, heftige menstruatie en de middelbare school een grote invloed hebben.
      Ik hoop dat je iets aan mijn reactie hebt meisje.
      Ik wens je veel goeds.
      En je mag me ook altijd een privéberichtje sturen als je daar zin in hebt…kijk maar.
      😉

      #47350
      Marleen
       • Offline
        • Berichen:36
        • ★★
        • Gevorderd

       Hier kan het allemaal redelijk mee te maken hebben. In september is er namelijk een vriendin van mij overleden en daar heb ik het ontzettend moeilijk mee. Daardoor heb ik mezelf dingen aangedaan 😳 en daar kwamen mijn ouders zo’n halve maand? geleden achter.

       Ik eet de laatste tijd redelijk goed, behalve dat ik soms teveel snoep. (Maar dat is vaak omdat ik dan veel te weinig energie heb en dan gewoon wat suiker nodig heb om de dag verder door te komen) Ik heb vriendinnen, al zitten ze niet allemaal bij mij op school. De vriendinnen die ik op school had heb ik redelijk afgestoten de laatste maanden omdat ik het té moeilijk had met mezelf. Er zijn nog wel vriendinnen op school, maar die zitten niet bij mij in de klas.

       Vaak lig ik er rond 22:00 in, maar slaap ik pas rond 23:00, omdat ik eerder niet in slaap kan komen. Ik heb nooit echt honger, vooral de laatste maanden niet meer.

       Van mijn ouders mag ik niet naar de huisarts, omdat ze denken dat het met m’n astma & alle overige problemen te maken heeft. Al ben ik bang dat het meer naar de richting van de ziekte van pfeiffer gaat, omdat ik daar redelijk wat symptomen van heb. (the same for leukemie) Daardoor wil ik juist wel graag langs de huisarts, om het voor de zekerheid te checken. Ik wacht het nog eventjes een weekje af. 😉

       #47351
       poldermeisje
        • Offline
         • Berichen:14895
         • ★★★★★
         • Expert

        Dag Marleen,

        Weet je…jouw ouders hebben natuurlijk het beste met je voor. Zij willen dat je gelukkig bent….dat het goed gaat…
        Maar als jij naar de huisarts wilt dan moet je dit toch zelf doen.
        Je kunt de huisarts ook eerst bellen.
        Er is meestal een assistente die goed kan doorvragen. Je bent echt niet de eerste die zelf…zonder haar ouders in te lichten, de dokter belt.
        Doen hoor.
        Want het gaat om jou.
        Om alles wat zich in jouw leventje afspeelt…over jouw gezondheid…over die vriendin die er niet meer is…de school…je andere vriendschappen…er is zoveel.
        Ik heb een lichtje voor je aangestoken….dat lichtje kan een beetje helpen misschien.
        Heb je ook een dagboek Marleen? Waarin je de dingen opschrijft….?
        Mij helpt het altijd wel…als ik het opschrijf dan lijkt het al een stukje minder zwaar….alsof het even niet meer van mezelf is…het lucht op.
        Ik vind je maar dapper hoor om je verhaal met ons te delen.
        Veel sterkte met alles meisje.
        Een warme groet van mij.
        ps…en een privéberichtje naar mij mag nog steeds hoor….
        😉

        #47352
        Marleen
         • Offline
          • Berichen:36
          • ★★
          • Gevorderd

         Dat lichtje doet me even denken aan wat ik vooral de laatste maanden zeg: ‘Er zit een engeltje op m’n schouder, en die wijst me de weg.’ Daarmee bedoel ik eigenlijk die vriendin, omdat ze me er altijd doorheen hielp hoe moeilijk ik het dan ook had.

         Ik ga de huisarts nog bellen, maar dat moet persee ’s ochtends. En aangezien ik school heb gaat het daardoor wat moeilijker worden. Ik had een dagboek, maar daar ben ik mee gestopt omdat ik het te druk had. (Ik ben gaan vluchten in allerlei activiteiten om mijn eigen leven even te vergeten.)

         Wel schrijf ik heel vaak verhalen, waar dan een klein stukje van mijn leven bij zit en de rest verzonnen of uit het leven van anderen mensen. Vaak helpt dat wel en soms komen er hele mooie dingen uit. Helaas, als ik boos ben ga ik ze allemaal deleten en dan is al dat schrijfwerk voor niks geweest. 😳 Niet heel erg handig dus. Eigenlijk moet ik alles op een usb-stick zetten en dan verstoppen, zodat ik ze over een paar jaar toch nog heb. Veel mensen zeggen dat ik talent heb om te schrijven, en daar moet ik natuurlijk wat mee doen. 😉

         #47353
         poldermeisje
          • Offline
           • Berichen:14895
           • ★★★★★
           • Expert

          Dag Marleen,

          Niet meer zo snel op de deleteknop drukken…jammer.
          En die huisarts….ze willen graag dat je in de ochtend belt…dat maakt het plannen van de praktijk wat makkelijker. Maar ik weet zeker dat je ook een luisterend oor krijgt als je later belt.
          Speciaal voor jou…dit engeltje.

          #47354
          Annette
           • Offline
            • Berichen:8991
            • ★★★★★
            • Expert

           Lieve Marleen,

           Wat moet jij al een hoop doorstaan in je jonge leven. Geen wonder dat het je allemaal veel verdriet doet en je van de kaart raakt. Een luisterend oor heb je dan heel hard nodig.
           Ik sluit me aan bij Poldermeisje. Als jij wilt praten of naar de huisarts wilt gaan, gewoon doen. Ook al raden je ouders het af. De dokter heeft een geheimhoudingsplicht. Je kunt natuurlijk ook de kindertelefoon bellen. Of een mentor inschakelen.
           Het is niet raar dat je zo moe bent. Piekeren kost heel veel energie.
           Probeer toch maar niet teveel suiker te eten, liever iets gezond, een paar crackers of een plak ontbijtgoed en fruit is ook goed.

           Maar bovenal: zoek iemand die je vertrouwen kan en deel je geheimen en problemen, dat helpt echt!

           Heel veel sterkte,

           Groetjes, Annette

           #47355
           Marleen
            • Offline
             • Berichen:36
             • ★★
             • Gevorderd

            Even heel erg ontroerd geweest door jullie berichten. Heel erg bedankt 🙂
            Ik ga er, ondanks alles. Toch nog iets van maken! Daar leven we immers voor 😉

            #47356
            poldermeisje
             • Offline
              • Berichen:14895
              • ★★★★★
              • Expert

             Dan kunnen deze engeltjes misschien nog wel van pas komen Marleen.
             Ze hebben alle tijd om een beetje voor je te zorgen.
             Veel sterkte.
             😉

            11 berichten aan het bekijken - 1 tot 11 (van in totaal 11)
            • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.