ziekte declaratie

Forum Vragen en antwoorden Banen, werk ziekte declaratie

Dit onderwerp bevat 1 reactie, heeft 2 stemmen, en is het laatst gewijzigd door jeroen jeroen 7 jaren, 10 maanden geleden.
Dit onderwerp is 483 keer gelezen

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • #13592
  Avatar
  kees
  • Offline
   • Berichen:284
   • ★★★
   • Competent

  Op 14-8-2012 heb ik tijdens mijn werkzaamheden een behoorlijke stroomstoot gekregen. IK was in een nieuwe groepenkast aan het werk , daar stond een strip onder stroom die ik vast pakte. Die strip mag nimmer onder stroom staan. De stroom stoot was zo heftig dat ik naar het ziekenhuis ben gegaan voor een onderzoek. De rest van de dag was ik niet in staat om verder te werken. (ik ben elektricien en heb welleens stroom gekregen maar deze keer was het erg heftig) Ik heb bij mijn werkgever al kenbaar gemaakt dat ik de rekening zal krijgen van het ziekenhuis, Hij zei nou je heb gewoon pech en dat kost mij een dag. Inmiddels heb ik de rekening onrvangen €323,83 na aftrek van mijn verzekering moet ik €220,00 betalen. Mijn vraag is dan duidelijk daar het een bedrijfsongeval is ben ik van mening dat ik dat niet hoeft te betalen maar die rekening baar mijn werkgever moet gaan. Als dat zo is moet ik dat dan via de verzekering of ARBO of Arbeidsinspectie gaan regelen? Kan ik declaleren?

  #48696
  jeroen
  jeroen
  • Offline
   • Berichen:1989
   • ★★★★★
   • Expert

  Ik denk dat er heel veel factoren van invloed zijn en dat alleen een jurist/adviseur hier een correct antwoord op kan geven.

  Ik “denk” dat in dit geval niet echt de fout te wijten is aan verkeerde werkomstandigheden, of wel?

  Stel een ramenwasser moet de ramen van een flat gaan wassen en zijn werkgever levert niet goed materieel om zich te borgen/vast-te-gespen, dan is het vrij duidelijk wie aansprakelijk is.

  In jou geval kan je er over twijfelen… want tja… er had inderdaad geen stroom op mogen staan maar kan jou baas daar iets aan doen? Anderzijds neem ik aan dat jij een stroom-meter (of iets dergelijks) hebt, en natuurlijk gebruik je die niet om die strip te meten (want er staat “nooit” stroom op) , maar het materieel had je en je had het wel kunnen controleren.

  Ik denk dus heel lastig en al met al dikke pech voor jou (maar ook voor de werkgever want die heeft jou inderdaad 1 dag moeten missen…)


  ”Ik heb een domme vraag…” Vragen zijn nooit dom, stel ze gerust!

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.