Mokum_3

Aangemaakte reacties

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • In reactie op: Innovatie LA schaatsen #48819
  AvatarMokum_3
  • Offline
   • Berichen:2
   • Beginner

  Inderdaad onder andere omdat het voor veel mensen te lang duurt en het slechts “rondjes schaatsen” is en “steeds hetzelfde”. Het zou dodelijk zijn voor de sport als tegenwoordig alleen nog maar de samenvatting wordt bekeken door mensen. Voor sponsoren en de overige stakeholders is het van groot belang om zoveel mogelijk kijkers te hebben die de ritten live bekijken. Simpelweg omdat ze dan het meest in beeld zijn.

  De laatste jaren is er een trend zichtbaar dat het shorttrack steeds populairder wordt in vergelijking met de lange afstanden. Dit komt omdat de ritten kort zijn en mede daardoor veel spektakel bevatten. Daarnaast wordt er met meer mensen tegelijkertijd geregeld wat bijdraagt aan het amusement.

  Voor het lange afstand schaatsen is het uitkijken dat het straks niet alleen nog maar interessant is voor ouder publiek maar dat het ook nog steeds nieuwe doelgroepen weet te bereiken. Vandaar mijn vraag.

  Persoonlijk zat ik ook te denken aan een kwartet-start. Op deze manier kunnen er vier schaatsers tegelijk in de baan, aan beiden kanten van de baan 2 personen. Misschien gebeurd er dan meer op de baan wat het aantrekkelijker maakt.

  Er zijn momenteel ook al experimenten met een “massa-start”. Hierbij starten meerdere rijders allemaal tegelijk en zijn er geen regels meer mbt tot de binnen- of buitenbocht. Hierdoor begint het dan wel meer op een kleine marathon te lijken want daar wordt de “massa-start” al gebruikt.

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)